Escape Room: Tournament of Champions (2021.)
Redatelj: Adam Robitel
Glume: Taylor Russell, Logan Miller, Thomas Cocquerel, Indya Moore, Holland Roden, Carlito Olivero

Prvi film pod ovim naslovom upoznao nas je s gotovo bezizlaznim situacijama u kojima se nalaze filmski likovi, od kojih samo jedan može preživjeti. Svi su odabrani po kriteriju da su uspjeli preživjeti nešto što se činilo nemogućim, a sada se moraju ponovo dokazati. U nastavku ‘Escape Room 2: Bez panike’ opet se mala grupa likova koji se ne poznaju nađu u prostorima projektiranim tako da moraju rješavati razne zagonetke kako bi, odnosno bar jedan od njih, preživjeli. A preživjeli ulazi u tim tajanstvene korporacije kako bi ubuduće bio jedan od njih i projektirao nove zakučaste situacije.

Fotografiju ustupio Cineplexx

Zoey Davis (Taylor Russell) sa svojim prijateljem želi se vratiti u velebnu napuštenu zgradurinu gdje su jedva preživjeli u opakoj igri. Stjecajem okolnosti u podzemnoj željeznici s nekolicinom putnika nađu se u zadnjem vagonu koji se otkači od vlaka pa završe na slijepom kolosjeku. Ubrzo shvate da su svi bivši preživjeli sudionici igre preživljavanja. Novi izazovi i zagonetke još su kompliciraniji, i sve izgleda kao vrtuljak koji se eksponencijalno ubrzava. I gledatelju je teško zbog ubrzanog ritma pratiti što se događa, to jest odgonetanje zagonetki, na velikom ekranu. Forsiranje i gomilanje bezizlaznih situacija poništavaju napetost i tajanstvenost. Ne treba ni sumnjati da završnica najavljuje novi nastavak.

Redatelj Adam Robitel snimio je i prethodni film ‘Escape Room’ (2019.), te horore ‘Opsjednuta’ (The Taking; 2014.) i ‘Astralna Podmuklost: Poglavlje 4’ (Insidious: The Last Key; 2018.).

Robert Jukić, Pula, 29.08.2021.

Informacije o filmu:

Escape Room 2: Bez izlaza
Columbia Pictures, Original Film, Shaken Not Stirred, 2021.
Trajanje: 88 min
Format: 2.39 : 1
Color: Color
Zvuk: Dolby Atmos
Scenarij: Will Honley, Maria Melnik, Daniel Tuch & Oren Uziel
Priča: Christine Lavaf & Fritz Böhm
Glazba: John Carey & Brian Tyler
Još glume: Deborah Ann Woll, Matt Esof, Jamie-Lee Money, Wayne Harrison, Lucy Newman-Williams, Scott Coker, Jay Ellis, Tyler Labine, Nik Dodani, Yorick van Wageningen

Film je pogledan u multipleksu CineStar Branimir

Escape Room 2: Bez izlaza – Movie Site
Escape Room: Tournament of Champions – IMDb