Boss Level (2021.)
Redatelj: Joe Carnahan
Glume: Frank Grillo, Mel Gibson, Naomi Watts, Annabelle Wallis

‘Boss Level’ još je jedna varijanta kultnog klasika ‘Beskrajni dan’ (Groundhog Day, 1993.) Harolda Ramisa u kojem se glavni lik (glumi ga Bill Murray) iz nekog nepoznatog razloga nađe u vremenskoj petlji sa stalnim ponavljanjem istog dana iz kojeg je gotovo nemoguće izaći. Ipak, ponavljanjem svaki put izvuče neko iskustvo, tako da u idućem pokušaju popravlja načinjenu štetu. U neprekidnom ponavljanju istih situacija koje variraju ne smije se odustati, nego ići do kraja koji vodi konačnom razrješenju. U ‘Boss Levelu’ situacija je drastična. Naime, glavni lik već je na početku dana ubijen, i svaki puta kada se vraća na početak dana već zna što mu slijedi i pokušava izbjeći smrt, u namjeri da sazna zašto se to upravo njemu događa…

Fotografiju ustupio Blitz

Autori su maštovito osmislili razne načine ubijanja glavnog junaka Royja Pulvera (Frank Grillo), bivšeg specijalca koji se bori protiv egzotičnih ubojica, od patuljka koji mu postavlja bombu, do zgodne Kineskinje koja mu mačem odsjeca glavu. Roy je isto toliko puta spreman na poraz da bi se kao Feniks uzdigao iz pepela i ponovo krenuo u otkrivanje istine. Sve je počelo posjetom bivšoj supruzi Jemmi (Naomi Watts), znanstvenici koja radi u privatnoj kompaniju na tajnom projektu u vlasništvu bivšeg visokopozicioniranog vojnika željnog vlasti (Mel Gibson). Jemma će Rayju u kratkom susretu reći neke stvari koje će izdržljivi Ray tijekom beskonačnih smrti dešifrirati i početi shvaćati o čemu se radi.

Mel Gibson je nakon ‘opakog’ Djeda Mraza (opakog za zločeste) u filmu Kako se riješiti Djeda Mraza, sada u ulozi opakog tajkuna koji ne bira sredstva kako bi postigao cilj. Međutim, bivši specijalac Ray tvrd je orah koji će i kroz doživljaje smrti izaći još jači. ‘Boss Level’ nije remek djelo koje radi zaokret u tretmanu vremenskih petlji, ali se u ovom žanrovskom tretmanu vremenske petlje možete dobro zabaviti.

Redatelj Joe Carnahan poznat je po filmovima kao što su ‘Blood, Guts, Bullets and Octane’ (1998.), ‘Narc’ (2001.), ‘As u rukavu’ (Smokin’ Aces, 2006.), ‘A-Team’ (2010.), ‘Opstanak’ (The Grey, 2011.) i ‘Stretch’ (2014.).

Robert Jukić, Zagreb, 21.03.2021.

Informacije o filmu:

Boss Level
WarParty Films, Scott Free Productions, Emmett/Furla/Oasis Films (EFO Films), 2021.
Trajanje: 94 min
Format: 2.39 : 1
Color: Color
Zvuk: Dolby Digital
Story by Chris Borey & Eddie Borey
Scenarij: Chris Borey, Eddie Borey & Joe Carnahan
Glazba: Clinton Shorter
Glume: Will Sasso, Sheaun McKinney, Selina Lo, Michelle Yeoh, Ken Jeong, Meadow Williams, Mathilde Ollivier, Rio Grillo, Armida Lopez, Buster Reeves, Eric Etebari

Film je pogledan u multipleksu CineStar Branimir

Boss Level – Movie Site
Boss Level – IMDb

Facebook