Liga pravde 3D
Justice League 3D (2017.)
Atlas Entertainment, Cruel & Unusual Films, DC Comics, 2017.
Trajanje: 120 min.
Format: 1.85 : 1
Color: Color
Zvuk: Dolby Digital EX | 12-Track Digital Sound | Dolby Atmos | DTS (DTS: X)| IMAX 6-Track | Sonics-DDP | Auro 11.1
Redatelj: Zack Snyder
Glume: Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Gal Gadot, Ezra Miller, Jason Momoa, Ray Fisher, Jeremy Irons, Diane Lane, Connie Nielsen, J.K. Simmons, Ciarán Hinds, Amber Heard, Joe Morton, Lisa Loven Kongsli, David Thewlis, Billy Crudup, Jesse Eisenberg, Robin Wright

Film je pogledan u CineStaru Branimir

Liga pravde – Movie Site
Justice League – IMDb

Akcijski junaci umjesto da konkuriraju jedan drugom u popularnosti, timskim radom ostvaruju box office rezultate. Avengersi pod Disneyjevim patronatom nastupaju zajedno, kao šaroliki cirkuski tim koji vratolomijama i akrobacijama spašava svijet koji znamo. A Warner je nakon pokušaja spajanja Batmana i Supermana u ‘Batman V Superman: Zora pravednika’, uveo još neke superjunake, od kojih smo u zasebnom filmu ‘Wonder Woman’ upoznali glavnu junakinju božanskih moći Princezu Dianu (Gal Gadot). ‘Liga pravde’ po uzoru na ‘Avengerse’ okuplja superjunake kako bi se zajedničkim snagama suprostavili moćnom neprijatelju koji (po ne znam koji puta) želi uništiti svijet.


Liga pravde ; Ustupio Blitz

Superman je mrtav, a nova opasnost dolazi iz nekog paralelnog svijeta. Stepphenwolf (glas Ciarán Hinds) s pratnjom kukcolikih bića od davnina želi pokoriti ovaj svijet, a više mu se nema tko suprotstaviti. Batman (Ben Affleck) na brzinu mora skupiti ekipu superjunaka kako bi spriječio uništenje Zemlje. Pridružuju mu se Wonder Woman (Gal Gadot), okretni The Flash (Ezra Miller), Aquaman (Jason Momoa) i Cyborg (Ray Fisher), pola čovjek, pola stroj. Njihove šanse u sukobu sa Stepphenwolfom nisu velike, ali zajednički dođu na ideju da ožive Supermana (Henry Cavill), što također ne jamči rezultat. Pitanje je kako će se Supermen ponašati i da li će se sjećati tko je i što je bio ili će biti neka vrsta superzombija…

Ljubitelji stalne akcije u kombinaciji SF-a i fantasyja u stilu videoigara možda će biti zadovoljni ovim filmom, ali autori pokazuju kako posustaju u idejama reciklirajući već viđene franšize drugih holivudskih studija. Poneka scena pokazuje kako su se pokušali otrgnuti od akcijske konfekcije, primjerice kada Batman, odnosno Bruce Wayne, pokazuje na leđima modrice koje je zadobio u jednom borilačkom pothvatu. On je ipak čovjek, iako odlično opremljen pomagalima, ali je ranjiviji u odnosu na svoje božanske kolege kao što WW ili Aquaman. Već toliko korištena formula s nekim supernegativcem koji dolazi ili iz svemira ili iz prošlosti (zadnji ‘X-Men’) ili kao rezultat nekog znanstvenog pokusa koji je izmakao kontroli postala je predvidljiva, a teško da je i Zack Snyder mogao nešto drugačije napraviti u strogo kontroliranim uvjetima.

Međutim, to ne znači da Liga ne ide dalje. U odjavnoj špici najavljuje se novi nastavak. Supernegativac Lex Luthor (Jesse Eisenberg) počinje skupljati svoju ekipu, Ligu (ne)pravde, koja već ima jednog člana. I sada se postavlja jedno trik pitanje 🙂 . Gdje su bili najavljeni supernegativci u ovom nastavku, jer da je Stepphenwolf pobijedio, Zemlja bi bila bez života i bez superjunaka, bilo pozitivci ili negativci.

Robert Jukić, Zagreb, 17.11.2017.

FILM: LIGA PRAVDE 3D, SF [osvrt Robert Jukić], >http://film-mag.net/wp/?p=33671. Fotografije ustupio Blitz Film & Video

Objavljuje F.I.L.M.23. studenoga 2017

Pročitajte i ostale osvrte o superjunacima:

FILM: BATMAN PROTIV SUPERMANA (BATMAN V SUPERMAN), akcijski [osvrt Tihoni Brčić]

FILM: BATMAN V SUPERMAN – ZORA PRAVEDNIKA 3D, adaptacija stripa / SF [osvrt Robert Jukić]

FILM: WONDER WOMAN 3D, akcijski SF / adaptacija stripa [osvrt Robert Jukić]

FILM: OSVETNICI, akcijski SF [osvrt Robert Jukić]

FILM: OSVETNICI, adaptacija stripa [osvrt Robert Tabula]

FILM: OSVETNICI 2: VLADAVINA ULTRONA, adaptacija stripa [osvrt Robert Tabula]