Dva lica zakona
Dragged Across Concrete (2018.)
Redatelj: S. Craig Zahler
Glumci: Jennifer Carpenter, Mel Gibson, Laurie Holden, Vince Vaughn
Žanr: Akcija, kriminalistički, drama
Trajanje: 159 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Film ‘Dragged Across Concrete’ prati dva policijska detektiva koji se nalaze u stanju mirovanja. Oni su izbačeni s dužnosti jer su njihove snimke oštrih taktika procurile u javnost. S malo novca i bez velikih mogućnosti, ogorčeni policajci osuđeni su na ulazak u podzemni svijet kriminala te tamo pronalaze odgovore za koje i sami nisu očekivali da će ih pronaći. Nakon što dva policajca budu suspendirana s dužnosti, morat će zaviriti dublje u podzemni svijet kriminala kako bi zadovoljili svoju pravdu.

Dva lica zakona – Facebook
Dragged Across Concrete – IMDb


Lice
Mug / Twarz (2018.)
Redatelj: Małgorzata Szumowska
Glumci: Mateusz Kościukiewicz, Agnieszka Podsiadlik, Małgorzata Gorol, Roman Gancarczyk
Žanr: komedija, drama
Trajanje: 91 minuta
Država: Poljska

Sadržaj:
Jacek voli glazbu (heavy metal) i svog psa. Seoske stazice ispred svoje kuće on svakodnevno pretvara u trkaće staze po kojima prolazi svojim malim automobilom. Kada on i njegova djevojka Dagmara dođu na plesni podij, svi bježe u zaklon. On uživa u svojoj egzistenciji otkačenog nespretnjakovića u prilično uštogljenoj okolini, a mišiće dobiva zahvaljujući fizičkom radu na gradilištu na poljsko-njemačkoj granici gdje se upravo izgrađuje najveća statua Isusa na svijetu. Međutim, njegov život naglo se mijenja uslijed teške nesreće koju doživljava na poslu, a koja ga u potpunosti unakazi. Uvelike praćen od strane poljskih medija, Jacek postaje prva osoba u zemlji kojoj je presađeno lice. Međutim, premda ga svi slave kao nacionalnog junaka i mučenika, on samog sebe u ogledalu više ne prepoznaje. U međuvremenu statua Isusa raste sve više i više…

Lice – CineEuropa
Mug / Twarz – IMDb


Faca s plaže
The Beach Bum (2019.)
Redatelj: Harmony Korine
Glumci: Matthew McConaughey, Snoop Dogg, Isla Fisher , Zac Efron
Žanr: komedija
Trajanje: 95 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Komedija FACA S PLAŽE prati urnebesne avanture Moondoga (McConaughey), buntovničku ljudsku skitnicu koji svoj život živi isključivo prema vlastitim pravilima. Uz glumačke nastupe Snoop Dogga, Zaca Efrona i Isle Fisher, FACA S PLAŽE osvježavajuće je originalna i subverzivna nova komedija scenarista i redatelja Harmonyja Korinea („Klinci“, „Spring Breakers: Proljetno ludilo“).

Faca s plaže – Movie Site
The Beach Bum – IMDb


UglyDolls – sink
UglyDolls (2019.)
Redatelj: Kelly Asbury
Glumci: Maja Šuput, Zsa Zsa, Ronald Žlabur, Marin Ivanović – Stoka, Goran Grgić
Žanr: animacija, avantura
Trajanje: 88 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
U neodoljivom gradiću Uglyville slavi se čudno i drugačije, ljepota je u oku promatrača. Moxy i njezin Uglydoll prijatelj svaki dan slave život i njegove beskrajne mogućnosti. Stanovnici Uglyvillea povremeno gledaju u nebo iznad grada, i čekaju da se pojavi novi UglyDoll kojeg će primiti u svoju zajednicu. Jednoga dana Moxy okuplja grupu svojih najbližih prijatelja i kreće u potragu za onim što je s druge strane Uglyvillea. Tamo otkrivaju drugi svijet – Savršenstvo. UGLYDOLLS suočavaju se sa time šta znači biti drugačiji, boriti se sa željom da budeš voljen, i konačno otkriti da je najvažnija stvar saznati tko si zaista. Animirana muzička pustolovina inspirirana globalnim fenomenom plišanih igračaka iz 2001.godine.

UglyDolls – Movie Site
UglyDolls – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexxKino EuropaArt kino Croatia i IMDb]