U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Kids Friendly – Dumbo ; Ustupila IB

Film “Dumbo” je ekranizacija romana Dumbo, američke spisateljice Helen Aberson i pisca Harolda Pearla. Radi se o igranom filmu u kojem mali slonić Dumbo trpi neprihvaćanje okoline zbog toga što je drukčiji i neobičan. Zahvaljujući svojim novim dječjim prijateljima, on prihvati sebe kako takvog i svoj nedostatak pretvori u prednost. U filmu se progovara i o okrutnosti prema životinjama, te kako se treba prema njima odnositi. Također je kroz lik vlasnika cirkusa Maxa Medicia pokazano koliko je važno ostati dosljedan sebi i ne juriti za materijalnim stvarima, jer one mogu nestati u trenu. Pokazano je da su prijateljstvo i poštenje nešto najvažnije, te da nose bogatstvo veće od onog materijalnog. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik, te se prikazuje u 2D, 3D i 4DX  formatu.

Za djecu: 6+.

Za roditelje: Film će i roditeljima biti zanimljiv.

Nasilje: Nasilja ima. Čuvari u cirkusu se vrlo grubo odnose prema slonovima. Daje se naslutiti da neposlušne životinje u zabavnom parku Zemlja snova bivaju ubijene.

Zastrašujući prizori: Djeci bi mogli biti zastrašujući prizori životinja na otoku strave koji se nalazi u zabavnom parku Zemlja snova.

Rječnik: Rječnik je primjeren djeci.

Seks: Nema prizora i dijaloga seksualne prirode.

Tempo: Tempo je primjeren i za manju djecu.

Dumbo – Facebook
Dumbo – IMDb

Iva Brčić