Mogućnost dolaska života na Zemlju iz svemira nije nevjerojatna, naročito prilikom pada meteorita, usprkos vrućini uslijed trenja. Neki oblici života mogu preživjeti i u ekstremnim uvjetima. Jedan takav pad dijelova meteorita na New York donio je život u obliku malog pauka koji se nastanio u jednoj staroj stambenoj zgradi u Brooklynu. Slučajno ga je našla jedna djevojčica i kao kućnog ljubimca pospremila ga u staklenku i počela hraniti drugim kukcima sve dok mali pauk ne naraste i postane prijetnja obližnjim stanarima…

Fotografiju ustupio TMDB

‘Ubod’ je horor napravljen u retro stilu filmova iz pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća uz neke dodatne elemente SF-a tipa ‘Alien’, kao što je naznačeno u sceni kada djevojčica pronalazi začahurenog oca među zidovima stambene zgrade. Iako ne donosi novosti unutar žanra, ‘Ubod’ donosi mali užitak za žanrovske fanove. Uz neke humorne dionice film ublažava atmosferu tjeskobe i strave koja se provlači čitavo vrijeme. Preporuka: zbog vizualnih efekata treba ga gledati u kinima.

Redatelj Kiah Roache-Turner prethodno je snimio akcijsku horor komediju ‘Wyrmwood’ (2014.), akcijsku komediju – dramu ‘Nekrotronic’ (2018.) i akcijski horor ‘Wyrmwood: Apocalypse’ (2021.), a ove godine u pripremi je ‘Wyrmwood Apocalypse’ (2024.).

Robert Jukić
Zagreb, 29.06.2024.

Informacije o filmu:

Sting (2024.)
Redatelj: Kiah Roache-Turner
Glume: Ryan Corr, Jermaine Fowler, Penelope Mitchell, Noni Hazlehurst, Silvia Colloca, Alyla Browne
Trajanje: 92 min
Država: Australija, SAD
Distributer: Editus

Ubod – F.I.L.M.
Sting – IMDb

Film je pogledan na Screeneru