U životu spavamo prosječno trideset tri godine. Što ako naše noćne more nisu samo noće more?

Kada dvadesetpetogodišnja talentirana spisateljica Anna Ogilvy ubije dvoje prijatelja bez očita motiva, javnost je potpuno šokirana. Anna je pronađena kako duboko spava u kolibi na mjestu ubojstva. Otad se više nije probudila. Jedina nada za rješavanje zloglasnog slučaja Uspavane ljepotice jest doktor Benedict Prince, forenzički psiholog koji istražuje ubojstva počinjena u snu. Ben prihvaća poziv da pokuša probuditi tajanstvenu ubojicu, ne sluteći da su i on i Anna samo pijuni u igri mnogo većih uloga i da su oboje u životnoj opasnosti. Ako Anna O. otvori oči, pokrenut će se slijed događaja koji će uzbuniti opasne duhove duboko zakopane prošlosti. Može li istina izaći na vidjelo?

Fotografiju ustupio Fraktura

Anna O. je poput noćne more iz koje se ne možete probuditi. Nepredvidivi i dinamični psihološki triler Mathewa Blakea ne daje ni trenutak predaha u neizvjesnoj potrazi za odgovorima. Nakon maestralnog i šokantnog finala Anne O. nećete moći mirno zaspati. Jer, što ako u snu – ubijete nekoga?

“Od utrobe ozloglašene psihijatrijske bolnice preko mračne šume do suncem okupanih plaža Velikog Kajmana, Blakeov triler podjednako poziva na usporedbe s grčkim tragedijama i misterijama zaključanih soba dok istražuje kompliciranu psihologiju sna i krivnje. Iako je ovo u potpunosti whodunit sa stvarnim rješenjem, još je više whydunit. Kad ga jednom uzmete u ruke, nećete ga moći ispustiti. Slojevito i veličanstveno u opsegu i napetosti.” Kirkus “Blake nikad ne dopušta čitatelju ili svom junaku da ostanu u udobnoj poziciji, izvodeći jedan zaokret za drugim kojima neprestano mijenja igru, sve do posljednjeg strašnog udarca. Uzbudljive spoznaje vjerojatno će šokirati čak i iskusne obožavatelje trilera.”
– Publisher Weekly

“Pametan, originalan triler bivšeg pisca govora drži čitatelja u napetosti do samoga kraja.” Bussines Post “Ovaj prvijenac istražuje složeno pitanje treba li osoba biti kriva za ono što može učiniti dok mjesečari. Biste li stvarno mogli ubiti nekoga dok spavate i ne sjećati se ničega?”
– Good Reading

“Zadivljujući, uznemirujući kriminalistički roman koji će vas natjerati da okrećete stranice i nakon što ste već trebali zaspati. Je li Anna O. uspavana ljepotica ili uspavani ubojica? Napeti triler Matthewa Blakea nedokučiv je i misteriozan baš poput naših snova.”
– Nita Prose, autorica hit-romana Sobarica

“Izuzetno zabavno, s nevjerojatnim brojem obrata.”
– Cecelia Ahern, autorica hit-romana P. S. Volim te

Matthew Blake studirao je engleski jezik na Merton Collegeu i Sveučilištu Durham. Nakon završenog fakulteta radio je kao pisac govora u Westminsterskoj palači. Autor je romana Anna O. koji je već kao rukopis prodan za prijevod u više od trideset zemalja. Za taj senzacionalni prvijenac ideju je dobio kada je pročitao da više od trideset i tri godine života provedemo spavajući. Započeo je opsežno istraživanje zločina povezanih sa spavanjem i tajanstvene bolesti poznate kao sindrom rezignacije. Istraživanje ga je dovelo do pitanja: ako netko počini ubojstvo dok mjesečari, je li nevin ili kriv? I tako je rođen bestseler Anna O. Kao scenarist, Matthew trenutačno razvija projekte sa Sidom Gentleom i studijima Firebird Pictures, Tall Story, The Ink Factory i Cowboy. Živi i radi u Londonu.

Informacije o knjizi:

Matthew Blake
Anna O.

Jezik izvornika: engleski
Prijevod: Alenka Mirković-Nađ
Datum izdanja: travanj 2024.
Broj stranica: 416
Težina: 444 g
ISBN: 978-953358715-8
Cijena: 21,99 €

[izvor informacije Fraktura]