Otkrij dugoočekivani nastavak svjetskog bestselera Vrijeme između krojenja!

Najpoznatija modistica-špijunka Sira vraća se jača nego ikad u hit-naslovu Maríe Duenas Sira, u prijevodu Silvane RoglićNaruči još danas ovu osnažujuću priča o hrabrosti i ljubavi jer samo u pretprodaji do 16. 6.2024. dobivaš besplatnu dostavu i 10% popusta!

Fotografiju ustupio Fraktura

Kada se s mužem diplomatom, bivšim tajnim agentom, odseli u Jeruzalem, Sira se nada da bi to mogao biti njihov novi početak, prilika za obiteljski život. Iako je sanjala o spokoju i sigurnom domu za dijete koje uskoro dolazi na svijet, stalni sukobi Palestinaca i Izraelaca neprestano prijete krhkom miru. Svakodnevno nasilje uskoro eskalira i Sira je suočena s nezamislivom tragedijom. Kako bi njezin sin imao budućnost, odlaze u Englesku, gdje joj britanska tajna služba ponovno ponudi posao. Sira prihvaća, svjesna da u osiromašenom i ranjenom poslijeratnom svijetu nema mnogo opcija. Zadatak pred njom velik je izazov – i ne sluti da je vrebaju opaki duhovi prošlosti, koji neće stati dok je ne unište.

Ulicama nemirnog Jeruzalema i negostoljubivog Londona, sve do Madrida usred Francova režima i do egzotičnog Tangera, hrabra Sira vodi nas u novu veliku avanturu, ne pristajući biti žrtva okolnosti.

María Dueñas napisala je napet i emotivan roman uz koji će čitatelji probdjeti noći.


U Frakturi otkrij najbolje krimiće za ljeto!

Kada čitaš, zaboraviš li disati?
Od čega ti krv brže kola tijelom?

Nakladnička kuća Fraktura pripremila je krimiće za najuzbudljivije ljeto – od provokativne Liste Yomi Adegoke koja razotkriva šokantan utjecaj društvenih mreža, u prijevodu Krešimira Međerala Sučevića, globalnog fenomena Anna O. Matthewa Blakea prema kojoj Netflix snima iščekivanu TV seriju, u prijevodu Alenke Mirković-Nađ, do Crne Vučice Juana Gómeza-Jurada, hit-romana koji će te ukrcati na najuzbudljiviji vlak smrti, u prijevodu Ivane Jandras-Szekeres.

Bez obzira je li riječ o klasičnim ili krimi pričama s pomakom, kada su dobri, krimići su – najbolji!

U knjižari Fraktura (Ulica kneza Mislava 17, Zagreb) i u web-knjižari pronađi najbolje krimiće za ljeto, te na svaki drugi, jeftiniji naslov ovoga žanra ostvari popust od 50 %.

I to nije sve. Nakladnička kuća Fraktura, u suradnji sa zabavnim centrom Escape Room Arena, svim kupcima dva Frakturina krimića osigurala je popust od 10 eura na sve igre u Escape Room Areni (neovisno o broju igrača). Kupon s popustom možeš preuzeti prilikom kupnje u Knjižari Fraktura, a ako kupuješ online šaljemo ga s kupljenim knjigama. Kupon možeš iskoristiti čak do 30. svibnja 2025.

Akcija traje 3.6. – 30.6. 2024.

Započni svoje najuzbudljivije ljeto.


Zgrabi sniženje!

Sanjaš o najboljoj literaturi po pristupačnim cijenama?

Ne propusti sjajnu ponudu u našoj web-knjižari i pronađi hit-knjige po cijenama već od 3, 5 i 7 eura. Otkrij najtraženije naslove iz područja beletristike i publicistike najvažnijih svjetskih i domaćih autora!


Nastavak književne senzacije Crvena kraljica – Juan Gómez-Jurado, Crna Vučica

Zaboravi sve što znaš o trilerima. Pronađi tiho i udobno mjesto. Priguši svjetla i zakorači u Ponor.

Tako se zove prvo poglavlje hit-romana Crna Vučica, nastavka književne senzacije Crvena kraljica jednog od najpopularnijih španjolskih pisaca i novinara Juana Gómeza-Jurada, u prijevodu Ivane Jandras-Szekeres.

Ako postoji triler koji moraš pročitati, to je Crna Vučica.

Juan Gómez-Jurado zaludio je svijet Crvenom kraljicom, trilerom iz podzemlja Madrida koji je Amazon Prime ekranizirao u istoimenu uspješnu TV seriju. Koktel akcije, misterija i  strave romanu je osigurao milijune obožavatelja diljem svijeta i francusku nagradu Cognac za najbolji strani roman. Crvena kraljica pomaknula je granice žanra; Crna Vučica pretvorila ga je u najuzbudljiviji vlak smrti.

Antonia Scott, središnja figura tajnog policijskog projekta Crvena kraljica i najinteligentnija žena na svijetu, ima novi zadatak. Kad u vili na jugu Španjolske bude smaknut ruski gangster Jurij Voronin, Antonia i karizmatični policijski inspektor Jon Gutiérrez morat će pronaći njegovu trudnu suprugu Lolu koja je jedva pobjegla ubojicama. Postoji samo jedan problem: Lola ima dijabetes i pod hitno treba injekciju inzulina, a za petama joj je jeziva Crna Vučica, plaćeni ubojica iz tajnog programa KGB-a…

Antonia Scott, nevjerojatna kombinacija Lisbeth Salander i Sherlocka Holmesa, u Crnoj Vučici napokon je pronašla dostojnu protivnicu. Može li je pobijediti, i pod koju cijenu?

Novi roman Juana Gómeza-Jurada poprskan je krvlju, začinjen humorom i naelektriziran napetošću koja će te držati na vrhovima prstiju do samoga kraja.

Ne zaboravi disati.

Crnu Vučicu pronađi u Knjižari Fraktura (Ulica kneza Mislava 17, Zagreb) i u web-knjižari.


Posjeti sjajnu promociju u Frakturi – Književne sudbine klasika: Milan Milišić

U ponedjeljak 17. lipnja 2024. posjeti tribinu Književne sudbine klasika o dubrovačkom pjesniku, esejistu, putopiscu, prozaiku, dramskom piscu, kritičaru i prevoditelju Milanu Milišiću koja će se održati u Knjižari Fraktura u 19 sati.

O autoru i njegovoj kultnoj knjizi Oficirova kći, koju je objavila nakladnička kuća Bodoni, govorit će književnik i novinar Miljenko Jergović i umjetnica Jelena Trpković, a razgovor će moderirati urednik Roman Simić. Ulomke iz knjige čitat će glumac Frano Mašković.

[izvor informacije Fraktura]