JEZERO U SRCU ZAGORJA – Hvaljeni album “Jezero” Nine Romić nastavlja svoju plovidbu, a vožnju Ninim senzibilnim glazbenim izrazom uz pratnju Jelene Galić možete uloviti krajem travnja u Zaboku – Koncert će se održati u utorak 30. travnja 2024. u 20 sati zabočkom Polanoviću – Ulaz na koncert je slobodan.

Fotografiju ustupio Glazba.hr

Nina Romić, kantautorica iz Zagreba, glazbeno je debitirala albumom “Daljine” 2010. godine, a drugim albumom “Ptice” osvojila je kritiku diljem Hrvatske i regije te zasjela na većinu top-lista glazbenih ostvarenja za 2012. Uslijedili su hvaljeni i među kritičarima izvrsno prihvaćeni albumi “Stablo” 2014., koji je osvojio prestižnu nominaciju “IMPALA” za najbolji europski album i “Sloboda” 2018. godine. 2023. izlazi Ninin album “Jezero”, osobna priča o uronu ispod površine i pronalasku vlastitog svjetla. Glavna suradnica i aranžerka na albumu „Jezero“ je glazbenica i multi-instrumentalistica Jelena Galić s kojom Nina dijeli glazbeni senzibilitet zadnjih nekoliko godina. Osim vlastitog glazbenog stvaralaštva, Nina Romić je svojim djelovanjem izrazito doprinijela i razvoju hrvatske kantautorske scene kroz razne projekte, među kojima se posebno ističe Začarana Močvara, program koji vodi već niz godina, a bavi se afirmacijom kantautorske glazbe.

Uz odlične recenzije i plasmane na listama najboljih, uspješnost albuma “Jezero” zapečatile su i čak tri nominacije za nezavisnu glazbenu novinarsku nagradu Rock&Off u kategorijama najboljeg Albuma godine, Pop&Off i Iskonovu nagradu publike i drugo mjesto na Nacionalovoj godišnjoj listi najboljih albuma u kojoj sudjeluje 30-ak predstavnika medija i glazbenik stručnjaka. Nina Romić se nakon nominacija za novinarsku nagradu Rock&Off za album “Jezero” okrunila s novom nominacijom. Hvaljeni album “Jezero” nominiran je za nagradu Porin u kategoriji Najbolji album alternativne glazbe.

Ninin glas osvaja i obuzima emocijom, a njeni koncerti popraćeni vrhunskim glazbenicima putovanje su u središte vlastitog identiteta.

Linkovl:
– https://ninaromic.com
– www.facebook.com/ninaromicmusic
– www.instagram.com/ninaromic
– Nina Romić uživo: https://ninaromic.com/video
https://www.youtube.com/watch?v=F4tL0Unn1LM

Program je potpomognut sredstvima Ministarstva kulture i medija i Zaklade ”Kultura nova”

* USKORO * – FILMMUSICORKESTAR – 11.5.2024., POLANOVIĆ

[izvor informacije Nina Romić]