Ovo je doba poroka i sve se radi za novac, užitak i moć. I za obitelj. Za veze koje nas drže u životu. Za one koje nas mogu ubiti.

New Delhi, zima, tri ujutro. Mercedes u punoj brzini skreće na pločnik, gazi i ubija petero usnulih ljudi. Automobil pripada bogatašu, ali kad policija stigne, za volanom je samo Ajay, mladi sluga, koji ne može objasniti što se dogodilo i zašto je počinio ovaj zločin. Te noći pokrenuta, spirala spletki i nasilja uskoro će ne samo promijeniti njegov život već i iz temelja protresti delhijsko nebo i pakao: kraljevstvo kojim vlada obitelj Wadia.

Fotografiju ustupila Fraktura

Tri sudbine koje u svojoj epskoj sagi Doba poroka prepleće Deepti Kapoor naizgled su nespojive. Sunny Wadia mladi je plejboj koji se želi dokazati svojemu ocu, moćnom patrijarhu obitelji koju neki vole, mnogi mrze, a svi je se boje. Neda je lijepa novinarka raspeta između morala i žudnje, uhvaćena između skučenih ambicija srednje klase i života na visokoj nozi, koji joj omogućuje tajna veza sa Sunnyjem. I napokon, Ajay; rođen u kasti nedodirljivih, kao dijete prodan i odgajan da služi, “čovjek za sve” obitelji Wadia. Njihov vozač, kuhar, tjelohranitelj i, ako je potrebno, žrtva.

Od prašnjavih sela Uttar Pradesha, preko prijevoja Himalaje i plaža Goe, pa sve do urbane džungle New Delhija, Doba poroka donosi nam opojnu priču o mafijašima i osvetnicima, lažnim prijateljstvima i zabranjenim ljubavima. No dajući ljepotu, Deepti Kapoor ne daje i milost. Razuzdane zabave i odjeća besramna sjaja, luksuzni automobili i ekstravagancija samo su blistave perle na mračnoj haljini pod kojom bujaju poroci suvremene Indije, paučina koju će ovaj maestralni triler strgnuti spektakularno, otkrivajući golotinju korupcije, nasilja i nesmiljene borbe za moć.

Deepti Kapoor rođena je 1980. godine u Moradabadu, gradu u Uttar Pradeshu na sjeveru Indije. Studirala je novinarstvo i socijalnu psihologiju. Nekoliko godina radila je kao novinarka u New Delhiju, a danas živi u Lisabonu. Prvi roman, A Bad Character, objavila je 2015. godine, a njezin drugi roman, Doba poroka, objavljen 2023. godine, trenutno se prevodi na više od dvadeset jezika i prema njemu se snima TV serija (FX/Disney).

Informacije o knjizi:

Deepti Kapoor
Doba poroka

Naslov izvornika: Age of Vice
Jezik izvornika: engleski
Prijevod: Štambak Dijana
Datum izdanja: siječanj 2024.
Broj stranica: 536
Vrsta uveza: Meki
Težina: 655 g
ISBN: 978-953358657-1
Cijena: 22,99 €

[izvor informacije Fraktura]