Zamisli zabavu koja traje danima. Alkohol teče u potocima, a miris charasa, indijskog hašiša, ispunjava sobe najljepše vile u Delhiju.

Nalaziš se u domu obitelji Wadia, čiji nevjerojatan svijet razotkriva roman Doba poroka indijske književne zvijezde Deepti Kapoor, koji je objavila nakladnička kuća Fraktura u prijevodu Dijane Štambak.

Fotografiju ustupila Fraktura

Najprodavanijom knjigom New York Timesa, naslovom koji zbog opisa raskoši i ekstravagancije, ali i poroka modernog društva uspoređuju s kultnim KumomDeepti Kapoor osigurala je status Marija Puza našeg doba.

Doba poroka započinje u gluhoj zimskoj noći, automobilskom nesrećom koja će stajati života petero usnulih migranata. Prizor skupocjenog Mercedesa kojim očito upravlja sluga izaziva bijes policije. Tko je Ajay, čovjek za volanom, što radi na mjestu zločina i je li uopće kriv? I ako nije – tko je moćnik kojeg štiti?

Roman Deepti Kapoor portretira dva lica suvremene Indije: teškog siromaštva i prljavog bogatstva, sudbinama dvaju potpuno različitih likova. Tihi Ajay, rođen u kasti nedodirljivih, i njegov mladi gazda, karizmatični Sunny, nasljednik klana Wadia, uplest će se u mrežu ljubavi i kriminala, velikih snova i obiteljskih tajni, ali i mladenačke slabovidnosti. Važnu ulogu odigrat će Neda Kapur, lijepa i oštroumna novinarka, koja će vezu sa Sunnyjem zamalo platiti životom…

Deepti Kapoor napisala je knjigu koja se ne čita, nego prati napeto poput filma. Autoričin jezik – detaljan i sočan – smjestit će te u neposrednu blizinu likova, provesti siromašnim selima Uttar Pradesha, hladnim planinama Punjaba, kao i veličanstvenim, bogatim predjelima New Delhija.

Televizijska kuća FX već je otkupila prava za snimanje TV serije prema knjizi, koju nestrpljivo iščekujemo.

Doba poroka književna je ponuda koju ne možeš odbiti.


Ljubav iskaži knjigom! Razveseli dragu osobu Frakturinim ljubavnim hitovima. Izabrali smo za tebe najbolje ljubavne romane, i to po odličnim popustima do 70 %.

Posjeti Knjižaru Fraktura u Ulici kneza Mislava 17, Zagreb, ili našu web-knjižaru (www.fraktura.hr).


U ponedjeljak 12. veljače 2024. posjeti tribinu Književne sudbine klasika o kultnoj engleskoj književnici Virginiji Woolf koja će se održati u Knjižari Fraktura (Ulica kneza Mislava 17, Zagreb) u 19 sati.

Nakladnička kuća Bodoni uskoro objavljuje sjajne dnevničke zapise Virginije Woolf Dnevnik spisateljiceu prijevodu Ande Bukvić Pažin.

Na tribini će sudjelovati književnica Ivana Bodrožić i prevoditeljica Anda Bukvić Pažin, a razgovor će moderirati književna kritičarka i urednica Marija Ott Franolić.


Knjige pronađite u Knjižari Fraktura (Ulica kneza Mislava 17, Zagreb) i u web-knjižari Fraktura!

Knjižara Fraktura
knjizara@fraktura.hr
+385 1 581 46 24
+385 95 3306 114

Web-knjižara Fraktura
web-knjizara@fraktura.hr
+385 1 646 5110
+385 95 3306 112

[izvor informacije Fraktura]