Animirani film Orion i Mrak, nastao prema istoimenoj slikovnici Emme Yarlett, najgledaniji je film na Netflixu.

Zagreb, 07.02.2024. – Najgledaniji film na Netflixu i u Hrvatskoj novi je animirani DreamWorksov film Orion i Mrak nastao prema istoimenoj slikovnici Emme Yarlett, britanske višestruko nagrađivane autorice, ilustratorice i dizajnerice.

Fotografiju ustupio Profil knjiga

Režiju filma potpisuje Sean Charmatz, dok je autor scenarija Charlie Kaufman koji je napisao scenarij i za Vječni sjaj nepobjedivog uma. Slikovnicu „Orion i Mrak“ Emme Yarlett u Hrvatskoj je izdao Profil.

Glavni junak priče – Orion – doima se poput svakog prosječnog osnovnoškolca: sramežljiv je, skroman i tajno zaljubljen. No, u isto je vrijeme i potpuno obuzet iracionalnim strahovima. Boji se čudovišta, osa, oluje, oceana, ubojitih klaunova s oluka, pa čak i pada s litice… Najviše od svega boji se mraka.

Iako Orion promišlja o svim mogućim načinima kako se riješiti straha (htio je jesti puno mrkve da bolje vidi u mraku, zarobiti Sunce, obojiti sobu neonskom bojom…), ništa od toga mu neće pomoći sve dok ga jedne večeri ne posjeti njegov najveći strah – Mrak – i odvede ga na vožnju toboganom oko svijeta kako bi mu dokazao da se noću nema čega bojati.

Ako se vaše dijete boji mraka, Orion će sigurno postati njegov najbolji prijatelj.

U izdanju Profila možete čitati još slikovnica sjajne Emme Yarlett. Njezina najprodavanija serija slikovnica ona je o nestašnom čudovištu Gricku za koju je osvojila brojne nagrade i priznanja: ‘Gricko: Čudovište koje gricka knjige’ i ‘Gricko: Lov na knjige’, a tu su i ‘Grozomorova gozba’ te ‘Kralj lav’.

Orion and the Dark

[izvor informacije Profil knjiga]