Odlučio sam svojoj djeci napisati knjigu koja će im otkriti tajne života usred oluje. Kad sam shvatio da je to moja dužnost kao njihova oca, postao sam spreman otići na kraj svijeta u potrazi za istinskom pričom. No kad sam jednoga užarenog kolovoškog jutra podigao pogled s kolnog prilaza našoj kući i spazio čovjeka s druge strane ceste, znao sam da to neće biti potrebno jer taj čovjek – jest moja priča.

 U ovoj je zanimljivoj i pitko napisanoj knjizi, koja se može čitati i kao roman i kao biografija, ispripovijedana je životna priča Charlieja Whitea, liječnika anesteziologa koji je poživio 109 godina. Rodio se 1905. i svjedočio je golemim civilizacijskim i društvenim promjenama. Neke je od njih prihvatio, a nekima je bio i aktivni nositelj. Bio je svjedok i mjerilo revolucionarnih promjena i njihovih posljedica.

Fotografiju ustupio Profil knjiga

Renomirani američki novinar i publicist David Von Drehle u Charliejevoj biografiji pokušava detektirati, opisati i protumačiti koje su to vještine i sposobnosti potrebne za preživljavanje i prilagodbu. Charlie je usprkos tragičnim smrtima oca i majke, skromnu životu u djetinjstvu i mladosti, ali pun energije, znatiželje, uspješno prolazio kroz život – radio je puno, širio vedrinu i optimizam, otkrivao i riskirao, uživao u nepredvidivom, a istovremeno je stalno stvarao i čvrsto stajao na zemlji.

Von Drehle je fasciniran Charliejem kojeg je slučajno upoznao, kao svog susjeda. Njegov život opisuje kao zbirku recepata i uputa koje „otporni ljudi“ trebaju slijediti ako žele uspješno živjeti i preživjeti u nesigurnim i nepredvidivim vremenima.

Detaljno ispripovijedana priča o životu Charlieja Whitea te osobito njegov pogled izbliza na revolucionarne promjene u medicini, fascinantna je i dojmljiva.
Publishers Weekly

Moram preporučiti ovu knjigu, u njoj ima povijesti, mudrosti, zdravoga razuma i smijeha u izobilju.
Tom Hanks

Izuzetno. Von Drehle je dao svojoj, a i svoj djeci i ljudima upute za ispunjen život.
Forbes

David Von Drehle jedan je od najcjenjenijih američkih novinara, kolumnist The Washington Posta, nagrađivani autor, suradnik više časopisa te pisac nekoliko knjiga. Živi u predgrađu Kansas Cityja sa suprugom, novinarkom Karen Ball, i njihovo četvero djece.

Informacije o knjizi:

David Von Drehle
Knjiga o Charlieju

Jezik izvornika: engleski
Broj stranica: 208
Godina objavljivanja: 2023.
Prijevod: Vesna Goja
Vrsta uveza: meki
Visina: 23 cm
Širina: 15 cm
Težina: 280 g
Barkod: 9789533860930

[izvor informacije Profil knjiga]