Marie-Laure djevojčica je koja živi s ocem nedaleko od Prirodoslovnog muzeja u Parizu. Nakon ulaska nacista u grad, otac i njegova djevojčica, slijepa od šeste godine, bježe stricu u Saint-Malo. Ono što Marie-Laure ne zna jest da njezin otac sa sobom nosi ukleti dijamant koji nikako ne smije pasti nacistima u ruke.

Werner, pak, siroče je opsjednuto radiom kojem talent za tehniku osigurava mjesto u brutalnoj Hitlerovoj mladeži. Postajući sve svjesniji u čemu sudjeluje, Werner će proći kroz pakao rata sve dok ga put ne dovede u Saint-Malo, gdje se njegova sudbina napokon ne ispreplete s onom Marie-Laure.

Fotografiju ustupio Profil knjiga

Anthony Doerr svoj roman, koji se može čitati i kao bildungsroman i roman o potrazi za dobrotom u dobroti nesklonim vremenima, kao roman o hrabrosti i roman o žrtvovanju, pisao je punih deset godina. Poetična, potresna proza koja se ne ispušta iz ruke dobila je unisone pohvale kritike, o čemu svjedoči i Pulitzerova nagrada te uvrštavanje među finaliste National Book Awarda 2014. godine, ali je osvojila i čitatelje. Roman je izazvao veliki interes izdavača u cijelom svijetu te će u iznimno kratkom vremenu biti objavljen u 29 zemalja.

Moram okriviti Anthonyja Doerra za neprospavanu noć jer jednom kad sam počeo čitati “Svjetlo koje ne vidimo”, nisam ga mogao ispustiti iz ruke.
The New York Times

Pulitzerova nagrada za književnost.

Roman o potrazi za dobrotom u dobroti nesklonim vremenima. Roman o hrabrosti i roman o žrtvovanju. Prema ovome je romanu Netflix snimio seriju 2023. godine.

Informacije o knjizi

Anthony Doerr
Svjetlo koje ne vidimo

Jezik izvornika: engleski
Broj stranica: 536
Godina objavljivanja: 2023.
Prijevod: Irena Škarica
Vrsta uveza: meki
Visina: 23 cm
Širina: 15.2 cm
Težina: 700 g
Barkod: 9789533860084

[izvor informacije Profil knjiga]