Nakladnička kuća Fraktura i nakladnička kuća Bodoni predstavit će se u posebno raskošnom ruhu! Naši urednici čekaju Vas sa svojim stručnim preporukama na štandovima u paviljonima 5 i 7 gdje možete pronaći najnovija izdanja Frakture i Bodonija, hit naslove domaće i strane književnosti, ali i naslove koje ste propustili – uz sjajne popuste!

Fotografiju ustupila Fraktura

Na Frakturinu štandu pronađite najljepšu posvetu Zagrebu osamdesetih – knjigu Kronika sretnih trenutaka teatrologinje, kazališne redateljice i spisateljice Snježane Banović. Autorica je uspjela zabilježiti ne samo svoju nego i mladost jednog društva – obilježenu krahom rigidnog socijalizma, naelektriziranu zvukom gitara i natopljenu duhanskim dimom. Kronika sretnih trenutaka provest će vas ulicama Zagreba mitskih osamdesetih godina kao nikad dosad!

Jedan od najvažnijih naslova domaće publicistike, kao i ovogodišnjeg Interlibera, jest Uvod u Jugoslaviju znanstvenika, redovnog profesora na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i urednika više znanstvenih časopisa Dejana Jovića. Temeljen na arhivskoj građi i metodologiji znanstvenog istraživanja, lišen strasti i predrasuda te pisan prije svega za nove generacije – rođene nakon raspada Jugoslavije – posljednji naslov Dejana Jovića objašnjava što je bila i što je htjela biti Jugoslavija te daje odgovor na pitanje zašto se raspala.


Na Interliberu Vas čekaju i sjajne promocije!

Srijedu 8. studenog 2023. rezervirajte za književnu tribinu Razotkrivanje s jednim od najznačajnijih mađarskih autora Attilom Bartisem, na kojoj će biti riječi o njegovom posljednjem naslovu Svršetak (Fraktura, 2020.; prijevod Xenia Detoni), i književnom radu.

Tribina će se održati na Interliberu (Zagrebački Velesajam, Avenija Dubrovnik 15, Zagreb) u paviljonu br. 6 u 12 sati.

Uz autora, o knjizi će govoriti novinarka Gea Vlahović, a razgovor s autorom prevodit će književna prevoditeljica Lea Kovács.

Isti dan Attilu Bartisa slušajte u Knjižari Fraktura (Ulica kneza Mislava 17, Zagreb) u 19 sati!

Uz autora, o knjizi će govoriti novinarka Gea Vlahović, a razgovor će prevoditi književna prevoditeljica Lea Kovács.

O knjizi:

“Pišući, čovjek jednostavno iskoristi svoju slobodu, ili je se barem trudi pronaći”, smatra mađarski pisac Attila Bartis. Njegov drugi roman Svršetak, koji majstorski oslikava Mađarsku od šezdesetih godina naovamo, istodobno je životan i sjetan, katkad mračan, ali i pun nade. Sjajna književna camera obscura.

“Attila Bartis petnaest je godina radio na svojem romanu. Rezultat je remek-djelo, život gledan kroz objektiv fotoaparata.” – Lennart Laberenz, Der Freitag


Ovaj tjedan u Knjižari Fraktura čekaju Vas još dvije sjajne književne večeri!

U utorak 7. studenog 2023. u 19 sati posjetite promociju zbirke poezije Prije zimskog sna (پیش از خواب زمستانی) iranske pjesnikinje Mejmanat Zolkadr Mirsadeki.

O knjizi će govoriti jedan od najprevođenijih i najpopularnijih domaćih pjesnika Enes Kišević, koji je prepjevao pjesme u zbirci, te Ebtehaj Navaey koji je odabrao i s perzijskoga preveo zbirku, a moderirat će pjesnikinja, prozaistica i dramatičarka Monika Herceg. Knjiga je objavljena te se promocija odvija u suradnji s obrtom posvećenom književnosti Kolibri, koji je osnovala pjesnikinja i prevoditeljica Maja Klarić.

U četvrtak 9. studenog 2023. u 19 sati pridružite nam se na Panelu Growing Together – Uzgoj prevodilačkih mladica.

Na panelu će govoriti prevoditeljice Magdalena Vračarić, Petra PugarLatica Bilopavlović Vuković, a razgovor će moderirati prevoditeljica, urednica i autorica Lara Hölbling Matković.

Razgovor će se održati u sklopu projekta Growing Together sufinanciranog sredstvima programa Europske unije Kreativna Europa.

Knjige pronađite u Knjižari Fraktura (Ulica kneza Mislava 17, Zagreb) i u web-knjižari Fraktura!

Knjižara Fraktura
knjizara@fraktura.hr
+385 1 581 46 24
+385 95 3306 114

Web-knjižara Fraktura
web-knjizara@fraktura.hr
+385 1 646 5110
+385 95 3306 112

[izvor informacije Fraktura]