Prije tri godine Saga Bauer primila je prijeteću razglednicu PAUK s opisom pištolja i devet bijelih metaka – od kojih je jedan namijenjen njezinu partneru, inspektoru Jooni Linni. Pošiljatelj je napisao da je Saga jedina osoba koja ga može spasiti. Saga je Jooni pokazala razglednicu, ali vrijeme je prolazilo, a prijetnja je izblijedjela kao besmislena provokacija.

Fotografiju ustupila Fraktura

Do sada. Vreća s raspadnutim tijelom pronađena je kako visi s drveta kod Kapellskära, a na mjestu ubojstva izbijeljena čahura. Policija ubrzo shvaća da im svirepi počinitelj, kroz komplicirane zagonetke, daje priliku da zaustave seriju ubojstava. Joona Linna i Saga Bauer, rame uz rame, pokušavaju riješiti zagonetku i spasiti označene žrtve. No čini se da uvijek stignu trenutak prekasno. Lov postaje sve osobniji i neizvjesniji. Možda je ovaj serijski ubojica nezaustavljiv…

Deveti nastavak svjetskog bestseler-serijala o policijskom inspektoru Jooni Linni šokantan je i uzbudljiv na način kako to samo Lars Kepler može postići. Njegov serijski ubojica plete đavolski zamršenu mrežu mameći Joonu sve bliže zamci iz koje možda neće moći pobjeći. Ovo spuštanje u jezivi svijet PAUKA vrtoglavi je triler o zlu koje i kad nestane, nije potpuno nestalo.

Najprodavaniji roman u Švedskoj 2022.

Kepler podiže ulog u vrtoglavom devetom nastavku serijala o inspektoru Jooni Linni… Uvjerljivost u kombinaciji s odlomcima gotovo nepodnošljive napetosti čini Pauka još jednim izrazito uspjelim dijelom u upečatljivom serijalu.
— Publishers Weekly

Od svog debija s Hipnotizerom 2009. Alexandra Coelho Ahndoril i Alexander Ahndoril – dvojac koji stoji iza pseudonima Lars Kepler – pružili su Švedskoj i svijetu veličanstvenu zabavu i stekli reputaciju pisaca najbrutalnijih nordijskih kriminalističkih romana. Pauk definitivno opravdava tu reputaciju.
— Kristianstadsbladet

Iako je Linna u svojoj karijeri rješavao mnoge teške slučajeve, ovaj bi mogao biti najsloženiji, jer se čini da su pripadnici policije meta. S jezivim ishodom… Skandinavski mračna i puna iznenađenja – što biste drugo mogli poželjeti od knjige?
— Mystery & Suspense Magazine

Ne možeš prestati okretati stranice.
— VeckoRevyn

Roman je filmski uzbudljiv, s nezaustavljivim slijedom događaja i dramatičnim mjestima… Pauk nije za one sa slabim srcem…Čitatelji će se zapetljati u Paukovu mrežu dok furiozno listaju stranice kako bi saznali što će se sljedeće dogoditi, a i nedvojbeno će odahnuti kad iz nje pobjegnu.
— LoveReading

Smrtonosni lov sa snažnim emocijama, nezaustavljivim tempom i s mnogo toga na kocki.
— Northern Scania

Lars Kepler pseudonim je švedskog spisateljskog dvojca, bračnog para Alexandre Coelho Ahndoril i Alexandera Ahndorila, čiji je serijal o policijskom inspektoru Jooni Linni prodan u sedamnaest milijuna primjeraka u više od šezdeset zemalja. Ova nevjerojatna spisateljska i čitateljska pustolovina započela je 2009. romanom Hipnotizer, koji je čim se pojavio proglašen književnom senzacijom, zauzeo prvo mjesto na brojnim ljestvicama u Švedskoj, a zatim i širom svijeta te osvojio niz nagrada u žanru detektivskih, kriminalističkih romana i trilera. Sa sljedećim nastavcima serijal je postao planetarno popularan, a Larsu Kepleru donio je u Švedskoj titulu najprodavanijeg autora u prvom desetljeću 21. stoljeća u svim kategorijama. Deveti nastavak Pauk (Spindeln), koji je, prema riječima kritike, iznova uspio nadmašiti očekivanja, objavljen je 2022. i bio je najprodavaniji roman u Švedskoj te godine. Oboje autora imalo je uspješnu samostalnu spisateljsku karijeru prije upuštanja u pustolovinu pod imenom Larsa Keplera, a pod pseudonimom Alex Ahndoril kreću u novu – detektivski serijal koji započinje romanom-slagalicom Jag kommer att hitta nyckeln (Naći ću ključ), najavljenim za kraj 2023. – pod pseudonimom Alex Ahndoril.

Informacije o knjizi:

Lars Kepler
Pauk

Naslov izvornika: Spindeln
Jezik izvornika: švedski
Prijevod: Ivana Ramljak
Broj stranica: 504
Vrsta uveza: Meki
Težina: 585 g
Datum izdanja: rujan 2023.
ISBN: 978-953358625-0
Cijena: 19,99  € / 150,61 kn

[izvor informacije Fraktura]