Premijerne izvedbe predstave STAGE B održat će se 28. i 29.listopada 2023. godine u jedinstvenom novom izvedbenom prostoru TALA PLE(j)S-u

Novi izvedbeni projekt STAGE B nastaje prema konceptu plesne umjetnice Filipe Bavčević u suradnji s umjetnicima: Viktorijom Bubalo, Emom Crnić, Silvijom Dogan, Sašom Fistrićem, Robertom Milevoj, Hrvojem Nikšićem, Lindom Tarnovski i Mijom Zalukar. Premijerne izvedbe će se održati u novom i jedinstvenom multifunkcionalnom suradničkom prostoru TALA PLE(j)S-u, ovog vikenda, 28. i 29. listopada 2023. godine u 20:00h.

Fotografiju ustupio PCT

STAGE B koautorski je eksperiment uprizoren kroz susret umjetnika koji unutar različitih medija svojim radovima odgovaraju na temu balansa. Balans je ishodišna točka rada, a svatko od autora interpretira pojam balansa kroz vlastite asocijativne zaključke uz potpunu slobodu odabira načina i forme. Balansu pristupaju sa sviješću o strukturi, a promišljaju ga tjelesno, vizualno i auditivno.

Glazba i zvuk u predstavi tretiraju se kao zasebne „instalacije“, kao zasebni autorski odgovori, uz vremenski okvir kao jedinu zadatost.

Predstava se bavi pitanjima autorstva, nepredvidljivosti i nastojanja. Stage u nazivu stoji za mjesto izvedbe, ali i stadij procesa. Slovom b označava se drugost istoga, sljedeći korak, drugačiji pristup radu, ali i zakulisnost izvedbe dovedene na scenu.

Projekt je financijski podržan od Ministarstva kulture i medija te nastaje u sklopu Platforme HR, uz infrastrukturnu, organizacijsku i produkcijsku podršku Plesnog centra Tala. Lokacija izvedbe: TALA PLE(j)S, Radnička cesta 27, Zagreb.

Ulaznice: Rezervacija na: organizacijaniit@gmail.com ili ih kupiti sat vremena prije početka predstave na lokaciji izvedbe po cijeni od 8,00 €.

[izvor informacije Plesni centar TALA]