Crvena kraljica, visokonaponski triler Juana Gómez-Jurada, bestseler je koji je zaslužio svakoga od nekoliko milijuna svojih oduševljenih čitatelja.

Antonia Scott je posebna, vrlo posebna. Kći britanskog diplomata i majke Španjolke, ona nije policajka, a ipak, rasplela je na desetke naizgled nerješivih zločina. Premda ne zna rukovati oružjem i nikada nije nosila značku, njezin forenzički um i jedan od najviših ikada izmjerenih kvocijenata inteligencije učinili su je središnjom figurom tajnog policijskog projekta “Crvena kraljica”. No ono što je jednom izgledalo kao poklon postalo je prokletstvo i Antonia sada sjedi u svome madridskom potkrovlju ne želeći se pomaknuti. Sve dok joj na vrata ne pokuca Jon Gutiérrez, četrdesettrogodišnjak i homoseksualac, javno osramoćeni i nedavno suspendirani policijski inspektor iz Bilbaa, kojemu bivši Antonijin šef nudi mogućnost da spasi karijeru – sve što treba jest vratiti Antoniju na posao, i pobrinuti se da u onome što ih čeka preživi.

Fotografiju ustupila Fraktura

Za susret najinteligentnije žene svijeta i tvrdokornog policajca skrojenog od nešto drugačijeg materijala bili su potrebni osobit povod i osobit zločinački um koji će ga osmisliti. Kad u strogo čuvanoj vili bez ijedne kapi krvi bude pronađeno tijelo sina predsjednika najveće europske banke, a nedugo potom oteta kći jednog od najbogatijih svjetskih poduzetnika, obje obitelji primit će telefonski poziv i izazov čovjeka koji se predstavlja kao Ezequiel. Sablasno ritualno ubojstvo, čini se, tek je početak još zlokobnije igre, a jedina osoba koja je u stanju prepoznati njezina pravila i razotkriti tajnu zbog koje će svemoćni roditelji žrtvovati vlastitu djecu… jedna je i jedinstvena Antonia Scott. Nikada niste upoznali nikoga poput nje.

“Jednostavno, ono što Gómez-Jurado radi, najveći je čarobni trik u povijesti trilera.”
— ABC

“Najbolji triler godine.”
— Sunday Times

“Pršti od energije… odjeci Lisbeth Salander, ali uz dodatni sloj originalnosti…”
— Financial Times

“Najbolji europski pisac trilera u ovom trenutku.”
— Zenda

“Duboko udahnite prije nego što počnete čitati. Do kraja romana za to više nećete imati vremena.”
— Javier Sierra

Juan Gómez-Jurado (Madrid, 1977.) španjolski je novinar i pisac čije su knjige prevedene na više od četrdeset jezika. Njegova trilogija Crvena kraljica koja nas vodi u svijet Antonije Scott (Reina Roja, Loba Negra i Rey Blanco) te romani El paciente i Cicatriz među najprodavanijim su trilerima u Španjolskoj te među najuspješnijim španjolskim knjigama tog žanra u inozemstvu. Crvena kraljica poslužila je kao predložak za seriju koju snima Amazon Prime. Juan Gómez-Jurado surađuje s nizom španjolskih medija i jedan je od pokretača podcasta Todopoderosos i Aquí hay dragones. S Bárbarom Montes izdao je serije knjiga za djecu Rexcatadores, Amanda Black i Alex Colt.

Informacije o knizi:

Juan Gómez-Jurado
Crvena kraljica

Naslov izvornika: Reina roja
Jezik izvornika: španjolski
Prijevod: Ivana Jandras-Szekeres
Datum izdanja: srpanj 2023.
Broj stranica: 440
Vrsta uveza: Meki
Težina: 545 g
ISBN: 978-953358594-9
Cijena: 21,99 € / 165,68kn

[izvor informacije Fraktura]