Sinergijom najboljih na tržištu, na jednom mjestu u isto vrijeme od 26.9. – 01.10. 2023. na Zagrebačkom velesajmu održat će se čak 5 vrhunskih događanja posvećenih arhitekturi, dizajnu, namještaju, graditeljstvu, uređenju interijera i eksterijera, umjetninama te HoReCa sektoru.

Sinergijom najboljih na tržištu, sajmovi Ambienta, ArhiBau.hr, Art Zagreb, Hotel&Gastroteh i festival Zagreb Design Week tijekom 6 dana u 8 paviljona i na ukupnoj površini od 18.000 m2, prezentirat će posjetiteljima sve novosti s područja arhitekture, graditeljstva, namještaja i unutarnjeg uređenja, dizajna i umjetnosti te HoReCa sektora uz jednu jedinstvenu ulaznicu.

Fotografiju ustupio ArhiBau.hr

Očekujte suvremeni način izlaganja, renomiranu izlagačku postavu, networking, festivalsko ozračje, te brojne evente do kasnih večernjih sati, a sve uz odlično pripremljen stručan program, konferencije i izložbe.

Ovaj značajan gospodarski i društveni događaj najavili su na današnjoj press konferenciji zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba dr.sc. Luka Korlaet, direktorica Zagrebačkog velesajma gospođa Renata Suša, predsjednik Društva arhitekata Zagreba gospodin Tihomil Matković, direktor sajma umjetnosti Art Zagreb gospodin Daniel Tomičić i sudirektorica Zagreb Design Weeka gospođa Tina Marković.

„Ova združena manifestacija sa sinergijskim učinkom ovih pet projekata Arhibau, Zagreb Design Week, Art Zagreb, Hotel&Gastroteh i neizbježna Ambienta koja slavi svojih 50 godina. Mislim da ta sinergija objedinjavanja tematskih sajmova i događanja iz područja arhitekture, namještaja, dizajna, graditeljstva, opremanja interijera i umjetnosti zaokružuje jednu priču koja će biti dodatna poticajna inspiracija za stvaranje nekih novih, inovativnih i drugačijih prostora. Pozdravljam ovu sinergiju i vrlo rado ću je obići. Grad Zagreb podržava i podržavat će i ubuduće ovakve manifestacije. – tim povodom rekao je zamjenik Korlaet.

AMBIENTA, međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije ove će godine, napuniti jubilarnih 50 godina, te će po pedeseti put biti nezaobilazna destinacija na kojoj će okupiti sve najbolje s područja proizvodnje namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije.

Direktorica Zagrebačkog velesajma, gospođa Renata Suša naglasila je: „Ove godine AMBIENTA slavi svoj 50. rođendan i pozivamo Vas da slavimo zajedno! Međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije tako će po pedeseti put biti nezaobilazna destinacija na kojoj će se okupiti svi najbolji s područja proizvodnje namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije. Postala je sinonim za sajam namještaja, sinonim za tradiciju, toplinu doma i sinonim za nove početke u novom okruženju. Do sada je iznjedrila mnoga poznata i renomirana imena tvrtki hrvatske i svjetske scene i radit će to i ubuduće, to je njezin zadatak i njena misija.

U paviljonima 7a, 8A i 9 renomirani proizvođači namještaja, dizajneri, gospodarstvenici, kreativci te oni koji po prvi puta predstavljaju svoj brand, u šest sajamskih dana ispričat će najljepšu priču o unutarnjem uređenju, trendovima uređenja eksterijera te redizajnu doma i uredskih prostora.

Izdvajamo snažnu izlagačku postavu Interijer color, Škerjanc, Kauch Design, Aledo namještaj, Home concept, Rattan Sedia, Workshop dreams te mnoge druge. Posebno mjesto na jubilarnoj Ambienti zauzima hrvatski dizajn namještaja, a snagu i potencijal domaće industrije, uz prezentaciju inozemnih brandova na Ambienti predstavit će se kroz tematske cjeline: Namještaj i unutarnje uređenje, Produkt Dizajn zona, Opremanje objekata i trendovi uređenja eksterijera.

Priču o unutarnjem i vanjskom uređenju, namještaju, zaokružujemo sajmom Hotel&Gastroteh, ugostiteljsko-hotelijerskom opremom HoReCa programa, koji je odgovor na sve veću ponudu noviteta na području turizma i ugostiteljstva naročito po pitanju gradnje, opremanja i moderniziranja ugostiteljskih sadržaja, hotela i apartmana. Ovaj poslovni sajam pokazat će ono najbolje što se može naći na tržištu: namještaj, opremu, uređaje i inventar, sustave za ekološku obradu otpadnih sirovina, proizvode i sirovine za pekarstvo i slastičarstvo, sredstva za čišćenje i higijenu, digitalne sustave za poslovanje u ovim granama. Više na www.zv.hr i društvenim mrežama Zagrebačkog velesajma.

ArhiBau.hr

Najveći regionalni sajam arhitekture i graditeljstva ArhiBau.hr, u organizaciji Društva arhitekata Zagreba, u svom trećem izdanju, nastavlja misiju promicanja kulture građenja i održivog razvoja. Sajam je ove godine podržala tvrtka NEXE d.d. kao platinasti sponzor.

Uz renomiranu izlagačku postavu, posjetitelji će na sajmu imati priliku pronaći inspiraciju za vlastite projekte gradnje, preuređenja ili renovacije, upoznati proizvođače građevinskih materijala i izvođače radova, saznati sve o najsuvremenijim građevinskim materijalima iz sektora održive gradnje, kao i ostvariti sajamske popuste, sudjelovati na prezentacijama. Također, putem posebne platforme za umrežavanje kojoj možete pristupiti putem web stranice – B2B, posjetitelji na vrlo jednostavan način mogu ugovoriti poslovan sastanak sa svim izlagačima na sajmu, dobiti interesantne uvide i preporuke, kao i osvježiti svoje znanje o najnovijim tehnologijama kroz korisne stručne prezentacije.

U sklopu sajma održat će se i prateća stručna konferencija s temom „Prostor budućnosti / Budućnost prostora”. Trodnevni program konferencije održat će se od 27. do 29. rujna 2023. godine svaki dan od 11 do 18:30 sati, a okupit će vodeće domaće i inozemne arhitekte, urbaniste, građevinare, predstavnike javne uprave i druge stručnjake koji će raspravljati o ulozi arhitekture i graditeljstva u oblikovanju životnih i radnih prostora budućnosti. Konferencija se ove godine održava uz sponzorstvo tvrtki Iverpan d.o.o. i Reynares Aluminium d.o.o., Hrvatske gospodarske komore, Energetskog instituta Hrvoje Požar (EIHP) i Regionalne energetske agencije sjeverozapadne Hrvatske (REGEA).

Predsjednik društva arhitekata, gospodin Tihomil Matković, izrazio je entuzijazam istaknuvši: „Sajam i konferencija ArhiBau.hr ove su treće godine ponovno veći, više je izlagača s nama, na više prostora i više dana, s više pratećih sajmova i festivalom. Vrhunski sadržaj ArhiBau.hr trodnevne konferencije, s nizom priznatih i provokativnih međunarodnih i domaćih predavača iz arhitekture i graditeljstva mjesto je „gdje se mora biti. S nama je Atalier Ten koji je projektirao i gradio u Singapuru, urbani istraživači iz raumlaborberlin i Rotor Collective, Rintala/Eggertsson s nadahnjujućim održivim pristupom arhitekturi i Nigel Thorne koji je vodio velike projekte krajobraznih unapređenja Londona. Također, tu su i velika imena iz Hrvatske poput Nevena Mikeca, Nekoliko, Nfo, Sangrad+AVP, Ante Borovine, Skroz, Stjepana Lakušića, Poparh, BRP, tim MMPS, Vedrana Likan i mnogi drugi. Temu “Prostora budućnosti” preispitujemo ovim nizom prezentacija i povezanih okruglih stolova kroz “Budućnost prostora” povezanu uz klimatske učinke, otpornost i održivost.“

Detaljan popis izlagača, predavača kao i program cijelog događanja potražite na www.arhibau.hr.

ART ZAGREB 2023

Sajam umjetnina Art Zagreb još će jedanput, šestu godinu zaredom, postati mjesto susreta umjetnika, kolekcionara, galerista, povjesničara umjetnosti, kustosa i ljubitelja umjetnosti. Najveći sajam umjetnina u Hrvatskoj vrata svog šestog izdanja otvorit će 26. rujna na posve novoj lokaciji, Zagrebačkom velesajmu (paviljon 7). Središnje događanje hrvatskog tržišta umjetnina koje je zaživjelo 2018. godine, i ovoga će puta ponuditi izdašni pregled hrvatskog umjetničkog stvaralaštva s naglaskom na suvremenu umjetnost, a osim sajmenog dijela, Art Zagreb će publici ponuditi i izložbe.

Na sajmu će Galerija Modro predstaviti radove Ivice Malčića, Marka Tokića, Roberta Vilića i Svjetlana Junakovića. Pod imenom F-2A predstavljaju se Alira Hrabar, Andreja Krušelj i Danko Friščić. Ponovno će na sajmu biti Adolf Polunić, Dejan Kljun, Ranko Ajdinović, Rebeka Belavić, Dijana Čović i Wasteland koji predstavlja poemu Marije Dejanović. Zajedno se predstavljaju Alina Gishyan, Consuelo Palma i Sasha Fabris. Prvi puta na Art Zagrebu svoje radove izlažu Munira Serdarević, Sandra Ban, Vili Art, Jelena Martinović, Jelena Sokić, Mladen Vukres i Mladi kipari Zagreba koji će predstaviti radove Adriana Maroka, Mirne Savić, Ivana Nestića i Petra Ćuje.

Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske (DPUH) ponovno je organiziralo mentorirani praktikum za mlade povjesničare umjetnosti s ciljem aktivnog povezivanja sa suvremenim hrvatskim umjetnicima. Rezultat je izložba „Govor boje“, podijeljena na tri tematske cjeline, definirane načinima izražavanja bojom. Publika će imati priliku razgledati izložbu Akademija likovnih umjetnosti, u organizaciji Akademije likovnih umjetnosti Zagreb, na kojoj će svoje radove izložiti studenti likovnih akademija iz Hrvatske i Republike Koreje. Institut za suvremenu umjetnost ponovno će publici ponuditi svoja tiskana izdanja po promotivnim cijenama.

Povodom stote obljetnice osnutka Republike Turske, Turski kulturni centar Yunus Emre, od Adolfa Polunića naručio je sliku koja će na Art Zagrebu biti premijerno predstavljena javnosti. „Nakon duge i opsežne potrage po Hrvatskoj, pronašli smo slikara Adolfa Polunića, koji ove godine slavi 85.rođendan te se ističe svojom posebnom tehnikom i slikama. Naime, on je na jednom od svojih radova već davno prikazao energiju Turske.“.

„Šesti Art Zagreb prvi puta organiziramo na Zagrebačkom velesajmu. Nova lokacija donosi nam i sinergiju pet festivala i sajmova. Publika koju čine dizajneri, arhitekti i hotelijeri, potencijalni su B2B kupci umjetnina. Ove godine imamo i niz novih izlagača, prvenstveno umjetnika koji, u nedostatku galerista, sami izlaze na tržište. Veselimo se nastavku uspješne suradnje s ALU Zagreb i Društvom povjesničara umjetnosti Hrvatske.“ — izjavio je Daniel Tomičić, direktor i osnivač festivala.

ZAGREB DESIGN WEEK

Najveći hrvatski festival dizajna ZGDW/Zagreb Design Week slavi deseti rođendan.

Kao najveće izdanje do sada, slavlje jubileja bit će obilježeno i na još deset lokacija diljem grada na ZGDW partner lokacijama. Na centralnoj lokaciji Zagrebačkog velesajma Zagreb Design Week svoje izložbe i programe imati će u paviljonima 7 i 8.

Tim povodom sudirektorica Zagreb Design Weeka, gospođa Tina Marković naglasila je „Proslavom desetog rođendana Zagreb Design Weeka obilježavamo i slavimo ne samo svojih deset godina, nego i snažan razvoj dizajnerske scene u Hrvatskoj, u proteklom desetljeću. Festival predstavlja platformu koja daje vidljivost dizajnerima i koja uspostavlja jake međunarodne odnose sa partnerskim festivalima u svijetu. Zagreb Design Week, kao član World Design Weeks Network, mreže koja okuplja više od 40 Design Weekova u cijelom svijetu, poziva u budućnosti sve dizajnere i tvrtke koje su orjentirane na dizajn da se uključe u izgradnju zajedničke platforme za promociju hrvatskog dizajna.“.

Ovogodišnja tema — „AI&I“, otvara pitanje kako umjetna inteligencija može pomoći dizajnerima da rade brže, bolje i jednostavnije? O tome će u petak govoriti dizajneri koji već koriste prednosti ove tehnologije koja će promijeniti svijet. I ove će godine Zagreb Design Week tradicionalno na otvorenju dodijeliti nagradu ZGDW AWARD za najbolja dizajnerska ostvarenja u šest različitih kategorija. Čak će 131 rad finalista biti izložen u paviljonu 7 te se isti mogu pogledati svaki dan za vrijeme trajanja festivala. Ljubitelji dizajna će moći pogledati i izložbu fakulteta i škola koja na jednom mjestu predstavlja radove studenata i učenika iz devet različitih obrazovnih ustanova, food design izložbu „All You Can Eat“ koja propituje otpad stvoren priborom za jednokratnu upotrebu te izložbu bugarskog suvremenog dizajna „Lokalna ljepota“, koja predstavlja radove devet dizajnera koji su reinterpretirali tradicionalne predmete iz različitih regija ove balkanske države. Na ZGDW modnoj reviji u srijedu, mladi modni dizajneri predstavit će publici svoje modne kreacije, uz sudjelovanje Ljubljana Fashion Weeka, a dan će zaokružiti dokumentarni film „Dries“ o jednom od najvećih modnih dizajnera današnjice, Belgijancu Driesu Van Notenu.

Jubilarno izdanje ostat će upamćeno po promociji dizajnerskog namještaja u paviljonu 8 Zagrebačkog velesajma, a okupit će dvadesetak pažljivo odabranih izlagača među kojima će se naći najbolji hrvatski proizvođači: Prostoria, Milla&Milli, Metoda i Nunc. Upravo ovdje, prvi će se puta svjetskoj javnosti predstaviti tri nove hrvatske marke — Terrazza, Conture i Fjakka by Belina, dok se hrvatskim kupcima prvi puta predstavljaju Volumen, Woak, Garda, Rinocca, Mobello, uz već afirmirane dizajnerske brendove poput Artisana, Tokia, Evolute, Bokarta, BoConcepta, Luminisa, Iverpana i mnogih drugih.

U paviljonu 7 bit će i popularni pop-up dućan, ZGDW market, te mnoga poznata domaća i međunarodna imena poslovne i društvene scene. Više informacija potražite na zagrebdesignweek.com i društvenim mrežama festivala.


ArhiBau.hr, najveći sajam arhitekture i graditeljstva u regiji, u organizaciji Društva arhitekata Zagreba, održat će se od 26. rujna do 1. listopada 2023. godine na Zagrebačkom velesajmu uz komplementarne sajmove interijera i dizajna. U svom trećem izdanju, ArhiBau.hr nastavlja misiju promicanja kulture građenja i održivog razvoja. Sajam je ove godine podržala tvrtka NEXE d.d. kao platinasti sponzor.

Mjesto susreta struke i prakse

Kao mjesto susreta struke i prakse, ArhiBau.hr je jedinstvena platforma za direktan kontakt, umrežavanje, prezentaciju vlastitih proizvoda i usluga te razmjenu zanimljivih i korisnih informacija s arhitektima i projektantima, građevinskim tvrtkama i obrtnicima, trgovcima građevinskim materijalom i opremom, investitorima, uradi-sam entuzijastima te širom publikom koja dijeli interes za suvremenu arhitekturu i graditeljstvo.

Inovativne tehnike i proizvodi, zelene tehnologije i obrazovanje kadrova u samom su centru koncepta ovog projekta, uz veliku posvećenost Novom europskom Bauhausu te zelenoj i digitalnoj tranziciji.

Ugradite svoj dio u priču o budućnosti prostora

Uz renomiranu izlagačku postavu, posjetitelji će na sajmu imati priliku pronaći inspiraciju za vlastite projekte gradnje, preuređenja ili renovacije, upoznati proizvođače građevinskih materijala i izvođače radova, saznati sve o najsuvremenijim građevinskim materijalima iz sektora održive gradnje, kao i ostvariti sajamske popuste, sudjelovati na prezentacijama.

Također, putem posebne platforme za umrežavanje kojoj možete pristupiti putem web stranice – B2B, posjetitelji na vrlo jednostavan način mogu ugovoriti poslovan sastanak sa svim izlagačima na sajmu, dobiti interesantne uvide i preporuke, kao i osvježiti svoje znanje o najnovijim tehnologijama kroz korisne stručne prezentacije.

Izlagači na ArhiBau.hr 2023.

ADDE studio d.o.o., Aluplast Austria Gmbh, BETON-LUČKO RBG d.o.o., BLUESAVE Consulting GmbH, Digital Media d.o.o., Domusplus d.o.o., Door Expert d.o.o., DRACO d.o.o., Poplave.hr, Gealan d.o.o., Geosoft d.o.o., GREENiKA poslovno savjetovanje, Herbafarm-magnolija d.o.o., ISO SPAN Baustoffwerk GmbH, Izbor Trgovina d.o.o., Javor Inženjering Profesional d.o.o., Lorenčić-Croatia d.o.o., MFH Systems GmbH, MODULEE d.o.o., Modulex Croatia, NEXE d.d., NUMIKON programska rješenja i oprema d.o.o., OLYMPUS SRL, ORIS d.o.o., Orsus Učilište, Pana Windows d.o.o., PPS Galeković d.o.o., Primat Logistika d.o.o., PRIOR inženjering d.o.o., Protan Elmark, Rubner Holzbau GmbH, Sika Croatia d.o.o., Statoplast d.o.o., TEHNOMEHANIK d.o.o., TRGO-AUTO d.o.o., Vaillant d.o.o., VOLUM3, Weitzer Parkett.

Stručna konferencija “Prostor budućnosti – budućnost prostora”

U sklopu sajma održat će se i prateća stručna konferencija s temom “Prostor budućnosti / Budućnost prostora“, u organizaciji Društva arhitekata Zagreba, na kojoj će domaći i inozemni arhitekti, urbanisti, građevinari te drugi stručnjaci raspravljati o ulozi arhitekture i graditeljstva u oblikovanju životnih i radnih prostora budućnosti. Konferencija se ove godine održava uz sponzorstvo tvrtki Iverpan d.o.o. i Reynares Aluminium d.o.o., Hrvatske gospodarske komore, Energetskog instituta Hrvoje Požar (EIHP) i Regionalne energetske agencije sjeverozapadne Hrvatske (REGEA).

Trodnevni program konferencije održat će se od 27. do 29. rujna 2023. godine, a okupit će vodeće arhitekte, urbaniste, građevinare, javnu upravu i druge stručnjake koji će raspravljati o ulozi arhitekture i graditeljstva u oblikovanju životnih i radnih prostora budućnosti.

Glavni predavači ovogodišnje stručne konferencije su međunarodno priznata imena: Atelier Ten (Ivan Jovanović) i Rintala Eggertsson Architects (Dagur Eggertsson). Atelier Ten, kao vizionarski pioniri održivosti, pokazat će kako sudjelovanjem u inovativnim projektima poput njihovih kupola uz Super-stabla Vrtova uz zaljev u Singapuru ili singapurskom aerodromu preoblikuju naš svijet za zeleniju i održivu budućnost. Rintala Eggertsson Architects približit će sudionicima konferencije svoj fenomenološki pristup čija arhitektonska fuzija umjetnosti i funkcionalnosti redefinira prostorna iskustva u zanimljivoj drvenoj održivoj arhitekturi skloništa, instalacija, mostova, autobusnih stanica, poput Plesnog paviljona na 16-tom Bijenalu arhitekture u Veneciji koji su izradili na poziv kuratora Yvonne Farrell i Shelley McNamara.

Na križištu arhitekture, umjetnosti i urbanih intervencija, svoje raznorodne projekte poput Plutajućeg sveučilišta u Berlinu predstavit će raumlaborberlin (Luka Murovec), a ROTOR COLLECTIVE (Stijn Colon) prezentirat će istraživanja materijalnog okruženja čiji je primjer MAD centar mode i dizajna u Briselu. Uz navedene arhitektonske urede, predavanje će održati i Neven Mikec kao nositelj izgradnje Parka kneževa, VMD kvarta ili Centra Maksimir u Zagrebu, a temu stanja u graditeljstvu i obnovi pokrit će Ante Borovina koji upravo radi na zahtjevnim obnovama zagrebačke Katedrale i zagrebačkih mostova.

O bitnoj, a često izostavljenoj sferi suvremenog krajobraza u urbanim sredinama govorit će Nigel Thorne – bivši predsjednik Međunarodnog udruženja krajobraznih arhitekata i voditelj projekta uređenja Kraljevskih parkova na groblju Brompton u Londonu.

Svoja recentna ostvarenja na konferenciji će prezentirati i niz uglednih hrvatskih ureda i arhitekata: SANGRAD+AVP, NFO, SKROZ, POPARH, NEKOLIKO, BRP arhitekti i autorski tim projekta Moje mjesto pod Suncem.

U programu sudjeluju i arhitekt Marko Dabrović iz 3LHD koji potpisuje novi projekt Rimac kampus za Rimac automobile, Bojan Milovanović, voditelj projekta MUZA nZEB Roadshow-a, arhitektica Mia Roth Čerina kao kuratorica ovogodišnjeg nastupa Hrvatske na Bijenalu arhitekture u Veneciji, te mnogi drugi stručnjaci, a detaljni program može se naći na www.arhibau.hr.

Nova vremena – Nove razine otpornosti

Ovogodišnja tema konferencije ArhiBau.hr postavlja pitanje kako će se prostori razvijati kako bi zadovoljili potrebe dinamičnog i promjenjivog svijeta, te koje se strategije u arhitekturi, urbanizmu, prostornom planiranju, dizajnu i građenju mogu primijeniti za oblikovanje održivih, funkcionalnih i otpornijih prostora. K tome, cilj konferencije je predstavljanje i diskusija usko vezanih tema za kulturu građenja i održivi razvoj kao što su: nova vremena i nove razine otpornosti, iskustvo oporavka i otpornosti, prilagodba i otpornost na klimatske promjene, žene za graditeljstvo, urbana oaza kao i novi horizonti.

Redovna cijena kotizacije 85,00 EUR
Članovi DAZ-a – 30% popusta
Studenti – 50% popusta
Grupne više od 10 ulaznica – 20% popusta
Grupne više od 30 ulaznica – 30% popusta
Cijene uključuje PDV

Prema Programu stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata sudjelovanje na konferenciji Arhibau.hr vrednuje se s 29 bodova/sata.

Sinergija uspjeha

Sajam arhitekture i graditeljstva ArhiBau.hr ove godine se po prvi put odvija na Zagrebačkom velesajmu, istovremeno s još 4 vrhunske priredbe posvećene arhitekturi, graditeljstvu, namještaju i unutarnjem uređenju, te dizajnu i umjetnosti – Sajam namještaja i unutarnjeg uređenja Ambienta, Sajam umjetnina Art Zagreb, Sajam hotelske opreme Hotel&Gastrotech i Festival dizajna Zagreb Design Week.

Za sva događanja vrijedi jedna ulaznica i jedinstveno radno vrijeme. Od 27.9. do 1.10. paviljoni su otvoreni od 11 do 20 sati, a svaki dan posjetitelji će moći uživati i u bogatom festivalskom programu na vanjskom prostoru koji traje do ponoći. Ulaz na otvorenje je slobodan, a ulaznice za preostale dane se prodaju isključivo na ulazu (7€ dnevna, 15€ dnevna obiteljska, 25€ festivalska, 4€ umirovljenička, 4€ grupna, a za djecu do 10 godina ulaz je besplatan).

Radno vrijeme
Radno vrijeme sajma (paviljoni) od 11.00 do 20.00 sati
Radno vrijeme vanjskih događanja je do 24.00 sata
Večer otvorenja (26.9.) paviljoni su otvoreni za javnost od 17.00 do 22.00 sata
Ulaz besplatan na dan otvorenja

Cijene ulaznica (narukvica)
Dnevna ulaznica: 7 eura
Festivalska ulaznica (za sve dane): 25 eura
Grupna ulaznica (grupe veće od 15 djece + 2 gratis za profesore): 4 eura
Obiteljska ulaznica (2 odraslih, do 3 djece): 15 eura
Umirovljenička ulaznica: 4 eura
Djeca do 10 godina: besplatno

Press centar
Nalazi se u paviljonu 9 i na usluzi je novinarima svakoga dana trajanja sajma.
Telefon: 01/6503 524, mail: zv.press@zv.hr
Akreditirani novinari svoje narukvice za slobodan ulaz mogu preuzeti na osnovu prethodne akreditacije putem web stranice Zagrebačkog velesajma na punktu za akreditiranje na ulazu JUG 2 (kod Kongresnog centra Zagrebačkog velesajma).

Vidimo se na ArhiBau.hr 2023!