„VRAPČIĆ RICHARD 2“ neodoljivi vrapčić je ponovo u akciji! Ove jeseni, pernati heroj stiže u šarenu pustinjsku oazu. Nakon što je dokazao da je najveći vrapčić među najmanjim rodama, Richard će ovaj puta morati spasiti svoju obitelj i prijatelje od zločestog pauna Zamana.

Uživajući u zimovanju na Velikom jezeru u sjevernoj Africi, Richard saznaje da mu ovaj put neće biti povjerena tako časna i odgovorna misija da vodi let jata roda kući na sjever. Ne želeći se s time pomiriti, bježi na samostalno putovanje puno opasnosti i avantura. Na putu, Richard će se susresti s jatom vrabaca u nevolji koje bivaju zatočene od strane zlih ptica marabu predvođene pohlepnim paunom Zamanom. Da bi stekli slobodu, Richard i ostale ptice će se morati ujediniti u prijateljski tim, pokazati hrabrost i domišljatost kako bi se izvukli iz kandži opakog Zamana i pronašli tajanstveno blago s draguljima.

Fotografiju ustupio Editus

Najhrabriji i najomiljeniji vrapčić ikad

Richard možda izgleda kao mali vrapčić, ali on je puno više od male ptičice. Nakon što kao ptić ostane bez ikoga, odgoji ga jato roda koje s dolaskom zime moraju migrirati u toplije krajeve. Kako njegova mala krila nisu predviđena za tako dalek put u toplije krajeve, Richard uz pomoć svojih prijatelja Olge, patuljaste sove s imaginarnim prijateljem Olegom, i uvijek rasplesanim papagajčićem Kikijem kreće na daleko putovanje za rodama ‘pješke’. To putovanje ga učini najhrabrijim i najodvažnijim vrapčićem koji je postojao, jer uspijeva spasiti svog brata-rodu Maxa iz kandži opasnog jazavca. I sada, nakon što migracija ponovno treba krenuti, kreće i nova avantura vrapčića Richarda sa svojim prijateljima Olgom i Kikijem.

Pročešljajte krila, jer nova avantura polijeće

Richard je možda član obitelji roda, ali njegovo vlastito putovanje odvede ga daleko od jata duboko u pustinjsku oazu, u drevni grad. Tamo obitava pohlepni paun Zaman koji uz pomoć hipnoze okrene Richardove prijatelje i obitelj protiv njega, a na hrabrom vrapčiću je da porazi zločestog, samodopadnog pauna, njegove podanike ptice marabu i povrati svoje bližnje. Ali ne zaboravite, Richard nije običan vrapčić, jer ima pokrete i znanje naučeno u svojoj obitelji roda, kao i sposobnost da se svugdje provuče i radi brze manevre kao pravi vrabac. Zaman i njegovi podanici neće ni znati što ih je snašlo.

Nove izazove omiljenog vrapčića režirala je animatorica Mette Renk Tange (Malci, 2015., Pjevajte s nama, 2016.) zajedno s Benjaminom Quabeckom koji se proslavio radom na dokumentarnim filmovima, što obećava jedno vizualno fantastično putovanje pustinjskom oazom ispunjeno šarolikim likovima na velikom platnu. Scenarij su napisali njih dvoje s kreatorom Richardovog lika, Rezom Memarijem, i Philipom LaZebnikom koji iza sebe ima napisane neke od najvećih animiranih hitova poput Pocahontas (1995.), Mulan (1998.) i Put u El Dorado (2000.).

Hrvatsku sinkroniziranu verziju je režirao Andrija Vrdoljak a za prijevod i adaptaciju se pobrinula Dora Jakobović.

Što nam donosi Vrapčić Richard 2?

U novoj animiranoj avanturi cijela obitelj će moći uživati u Richardovom putovanju od pernatog autsajdera do ptičjeg heroja. Kiki će pokazati nove disko plesne pokrete koje ne smijete propustiti, Olgin imaginarni prijatelj Oleg će dobiti svoj glas, a Richard možda pronađe i ljubav u drskoj vrapčici Samiji, vođi slatke, pernate bande vrabaca. A bio bi red da i Zaman koji je zaljubljen sam u sebe (poput svakog zločestog pauna) dobije što zaslužuje jer onako kako se on ponaša prema Richardovim prijateljima nije nitko zaslužio, bili oni ptica ili jazavac.

‘Vrapčić Richard 2’ pogledajte u svim kinima od 21.09.2023.

[izvor informacije Editus]