ectratis je „one-man“ studio projekt i live bend zagrebačkog glazbenika Mateja Blečića.

Projekt je stilski vrlo versatilan i objedinjuje različite glazbene žanrove s ciljem postizanja u potpunosti novog i osvježavajućeg zvuka na hrvatskoj glazbenoj sceni. Do sada su izdana dva albuma: The Artificial Spirit (2019.) i Clock Is a Thing of the Past (2022.), oba imaju po devet pjesama i mogu se okarakterizirati kao zanimljiv spoj pop rocka, jazz fusiona, novog vala i progresivne glazbe.

Fotografiju ustupio ectratis

Najnoviji singl pod nazivom „Vjeruj mi“ je pop rock broj s new wave i fusion prizvukom, čiji se tekst bazira na komentaru modernog društva. Radi se o svojevrsnom nastavku i odgovoru na pjesme „Tvoje ime“ i „Nije bitno“ s drugog albuma Clock Is a Thing of the Past, koji je izdan krajem prošle godine.

U studijskoj izvedbi pjesme sudjelovali su članovi ectratis live benda Matej Blečić (vokal, gitara, bas, synth, produkcija i miksanje), Jelena Galić (back vokal) i Tin Brkljačić (bubnjevi), dok je gitaru kao gost snimio mladi i talentirani gitarist Luka Kramar. Mastering potpisuje producentica Angel Marcloid iz Chicaga (SAD).

“Retro style” spot je sniman u Sunday Studios u Svetoj Nedelji kojeg vodi Sven Pavlović. Videospot je režirao Tihomir Kerežia, a u njemu još gostuju Maja Škreblin na back vokalu i Tomislav Tonković na gitari.

Online linkovi:
https://www.facebook.com/ectratisofficial
https://www.instagram.com/ectratisofficial
https://www.youtube.com/ectratismusic
https://ectratis.bandcamp.com

Linkovi za streaming glazbe:
https://www.youtube.com/watch?v=MOeIa9qHQVw (spot od „Vjeruj mi“)
https://distrokid.com/hyperfollow/ectratis/vjeruj-mi
https://www.youtube.com/watch?v=0HOthxWCfKs
https://www.youtube.com/watch?v=WJaC-35XJew
https://www.youtube.com/watch?v=RU6j8zx3zK0

Reference:
https://www.facebook.com/ectratisofficial/posts/4390960857614154
https://theprogressiveaspect.net/blog/2019/12/07/ectratis-the-artificial-spirit
https://worldofmetalmag.com/wom-reviews-shredding-extravaganza-dream-theater-jupiter-voivod-dawnwalker-mustard-gas-and-roses-royal-hunt-ectratis

[izvor informacije ectratis]