A što ćeš ti biti kad narasteš? Pitanje je to koje u našem društvu nipošto nije rijetkost. Od šire rodbine ili potpunih neznanaca – svi smo dobili barem jednom, paušalno odgovorili i vjerojatno zaboravili. Jer – nije bitno.

Ali Kazalište Mala scena svojom novom predstavom A što ćeš ti biti kad narasteš? Priča o… ove ga jeseni vraća ga u prvi plan i ozbiljno ga propituje. Riječ je o kazališnoj poslastici za bebe starije od 18 mjeseci, a dio je sada već kultnog serijala “Priča o…” koji su do sada pogledale tisuće mališana diljem zemlje.

Fotografiju ustupila Mala scena

A što ćeš ti biti kad narasteš? Priča o… na površini govori o rastu, razvouj i ljepotu prirode, putovanju jedne male biljčice koja tek niče, ali u dubini nosi priču svakoga od nas. “Ideju za predstavu gledala sam dok sam gledala baku kako uzgaja svoju biljku, ali ne propušta priliku da u njoj uživa – dok je biljka još malena. Ona joj je dovoljna. Tko od nas, ljudi suvremenog doba, nije izazvan na konstantu – višeg. Više posla, više novca, više treninga, više suplemenata, više prijatelja. Stalno je nečeg više. A ljepota života zapravo spava – ovdje i sada. “ – govori Buga čija je misija pokazati da kazalište za djecu ne mora biti izvor dosade za roditelje. Predstave Male scene prilagođene su dobi djece, ali u njima poruku, ljepotu, podršku, odmor može naći svatko tko je odluči potražiti.

“Kad si dijete stalno čekaš da narasteš. Svi te pitaju “a što ćeš biti kad narasteš?”. I kad odrasteš gledaš u budućnost. Tko ću postati? Nekad na tom putu zaboravimo pogledati što sve nosimo u sebi. Što je to u nas posađeno i što u sebi njegujemo. Koga njegujemo. I kako. Zaboravimo da sada biramo to što ćemo biti. Zaboravimo s čim i kako se zalijeva to što želimo biti. A najvažnije od svega – zaboravimo da se pitamo – a tko si sada? I da pomislimo da postoji mogućnost da je i to već sada – dovoljno.” – ističu iz Male scene te vjeruju kako će poruka doprijeti do brojnih i poručiti im – da ulove magiju ovog trena.

Autorica i redateljica predstave je Buga Marija Šimić, glazbu stvara uživo Matej Milošev na violončelu, koji ujedno potpisuje i dramaturgiju zajedno sa Bugom Marijom Šimić, scenografkinja je Emili Tomaić, a kostimografkinja i asistentica produkcije je Elma Tomić. Vizualni identitet predstave napravila je Eva Radiković, a fotografirala ju je Elma Tomić.

Mala scena kazalište je s ogromnom tradicijom sjajnog suodnosa, suigre s roditeljima i djecom, a činjenica da su prve izvedbe nove predstave već prodane govori o povjerenju koje kod svoje publike imaju. “Javne probe prošle su sjajno, dobili smo prekrasne reakcije. Bilo je nekoliko djece, a zapravo su pravi predstavnici naših idealnih “ciljanih skupina”. Neki su bili živahni, neki istraživali, neki hipnotizirano pratili. A opet – svatko je dobio nešto za sebe.” – ističe Buga.

Premijera predstave održat će se 9. rujna. 2023 u 11:30, a prva repriza 10. rujna 2023. u 11 sati.

U Maloj sceni slijedi užurbana jesenska sezona, a u tijeku su i pripreme za Advent koji je iz godine u godinu sve posebniji. Karte za novu predstavu, ali i cijelu sezonu već su u prodaji ovdje.

[izvor informacije Mala scena]