“Cvrčak i mravica” na repertoaru je hrvatskih kina od 5. siječnja 2023., a u prva dva tjedna prikazivanja film je pogledalo 20.286 gledatelja. Osim redovnih projekcija, organizirane su i svečane projekcije u riječkoj Dječjoj kući te u pulskom Kinu Valli, a u planu je i gostovanje ekipe filma u Kinu Samobor. Gostovanjima ekipe filma posebno je oduševljena najmlađa publika koja uživa u maštovitom svijetu ovog vizualno raskošnog i glazbeno dojmljivog filma.

Fotografiju ustupioa cinestartvchanels

S obzirom da je film dobio preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske za uvrštenje u nastavni program, iskazan je i velik interes škola za posjet kinima.

Na svim streaming servisima u izdanju Aquarius Recordsa objavljene su originalne pjesme iz filma koje potpisuje Coco Mosquito, a objavljen je i video spot za glavnu pjesmu “Pjevati možeš i ti” koju izvodi Tara Thaller.

Redatelj filma je Luka Rukavina koji je uz Ronu Žulj i koscenarist filma nastalog prema priči Darka Bakliže. Dizajn produkcije radila je Jadranka Soviček Krpan, dok su na konceptu i dizajnu likova surađivali Manuel Šumberac i Darko Bakliža. Supervizor animacijskog tima i glavni animator je Siniša Mataić. Montažer filma je Roman Cernjak, dok filmsku glazbu i dizajn zvuka potpisuje Vjeran Šalamon. U ulozi korežisera i supervizora postprodukcije je Dino Krpan, ujedno i producent filma, dok je Kristijan Milić supervizor režije.

“Cvrčak i mravica” je prvi hrvatski  cjelovečernji animirani film stvaran 3D tehnologijom. U plemenitoj priči o toleranciji i suživotu cvrčaka i mrava inspiriranoj Ezopovom basnom, svojim glasovima likove su oživjeli poznati glumci i pjevači Tara Thaller, Marko Petrić, Filip Vidović Jadranka Krajina, Katarina Madirazza, Dušan Bućan, Dražen Čuček, Damir Martinović Mrle, Luka Petrušić, Domagoj Janković, Ivan Đuričić, te Mladen Vasary (pok.)

Glavni producent filma je tvrtka Diedra iz Zagreba, a koproducent Zagreb Film. Sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, a podržali su ga Potprogram MEDIA programa Kreativna Europa te Ministarstvo kulture i medija RH. Distributer filma je Duplicato Media.

Društvene mreže
Facebook:
facebook.com/cvrcakimravica/
Instagram: @cvrcak.i.mravica
instagram.com/cvrcak.i.mravica/
TikTok: @cvrcakimravica
tiktok.com/@cvrcakimravica

#cvrcakimravica #cvrčakimravica

[izvor informacije Blitz Film & Video]