Lil, Lil, Krokodil
Lyle, Lyle, Crocodile (2022.)
Redatelj: Will Speck & Josh Gordon
Glasovi: Franko Mašković, Darin Pavišić, Goran Malus, Marko Makovičić, Vanda Winter
Žanr: avantura, animirani, komedija
Trajanje: 106 min.
Država: SAD
Distribucija: Con Film

Sadržaj:
Igrano-animirana glazbena komedija temeljena na književnom serijalu Bernarda Wabera. Kada se obitelj Primm preseli u New York, njihov sin Josh bori se sa prilagodbom novoj školi i novim prijateljima. Sve se to promijeni kada otkrije Lila – raspjevanog krokodila (Shawn Mendes) koji obožava kupke, kavijar i odličnu glazbu, kako živi u potkrovlju njegovog novog doma. Njih dvoje postaju najbolji prijatelji, no kada Lilov opstanak postane ugrožen zbog zlog susjeda gospodina Grumpsa, obitelj Primm morat će se udružiti s Lilovim karizmatičnim vlasnikom Hectorom P. Valentijem kako bi pokazali svijetu da obitelj dolazi iz najneočekivanijih mjesta i da nema ništa čudnoga sa velikim raspjevanim krokodilom sa još većom osobnošću.

Lil, Lil, Krokodil – Movie Site
Lyle, Lyle, Crocodile – IMDb


Duhovi prošlosti
Bed Rest (2022.)
Redatelj: Lori Evans Taylor
Glume: Guy Burnet, Erik Athavale, Melissa Barrera
Žanr: horor, misterija
Trajanje: 90 min.
Država: SAD
Distribucija: Blitz

Sadržaj:
Zastrašujući horor scenaristice i redateljice Lori Evans Taylor i producenata hita Vrisak. Nakon što se borila da osnuje obitelj, Julie Rivers je konačno u trećem tromjesečju trudnoće. Dok se njezin suprug Daniel prilagođava na novi posao predavača na koledžu, Julie nadzire nadogradnju njihove upravo kupljene povijesne kuće na osami uz jezero. Prije nego što se snijeg otopi, tamo se planiraju uz vatru udobno smjestiti s njihovom tek rođenom djevojčicom. Jedne večeri Julie završi u bolnici. Kako bi izbjegla prijevremene trudove, propisano joj je osam tjedana obveznog mirovanja. Dok Daniel radi, Juliejinu monotoniju zamjenjuju uznemirujući prizori i zvukovi — sve ukazuje na to da je njezin dom iz snova uklet, a duh iz njezine prošlosti pokušava podijeliti zastrašujuću poruku.

Duhovi prošlosti – Cineplexx
Bed Rest – IMDb


Vjenčanje za umrijeti
Shotgun Wedding (2022.)
Redatelj: Jason Moore
Glume: Jennifer Lopez, Josh Duhamel, Sônia Braga, Jennifer Coolidge, Lenny Kravitz
Žanr: romansa / ljubavni, akcija, komedija
Trajanje: 100 min.
Država: SAD
Distribucija: Blitz

Sadržaj:
“Dok nas smrt ne rastavi” poprima potpuno novo značenje u ovoj urnebesnoj avanturi punoj adrenalina. Darcy (Jennifer Lopez) i Tom (Josh Duhamel) okupljaju svoje ljupke, ali vrlo tvrdoglave obitelji za vjenčanje na udaljenoj destinaciji. Odnosi među njima nisu baš sjajni. I ako to nije bila dovoljna prijetnja slavlju, iznenada se svi zajedno nađu u životnoj opasnosti kada je cijela ekipa s vjenčanja uzeta za taoce. Darcy i Tom moraju spasiti svoje voljene – ako se prije toga međusobno ne poubijaju…

Vjenčanje za umrijeti – Movie Site
Shotgun Wedding – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexx, Kino Kinoteka, Kino Metropolis i IMDb]