Nova predstava Ivora Martinića – Jackpot! 

Nova predstava Ivora MartinićaJackpot“ generacijska je priča o prijateljstvu, ljubavi, odnosima i kompromisima. Sanja (Sanja Milardović) i ljubavni par Goran i Sara (Silvio Vovk i Iva Jerković) dugogodišnji su prijatelji koji su zajedno zakoračili u kasne tridesete. Pripadaju generaciji koja je već pomalo umorna od života i iscrpljena od svakodnevne borbe za bolju egzistenciju, generaciji koja racionalno planira svoju budućnost, bez puno mladenačkih iluzija. No, kada Goran zaokruži prave brojeve na loto listiću te Sara i on osvoje jackpot u velikom iznosu, njihov se odnos sa Sanjom nepovratno mijenja. Računice postaju nepokolebljive, želje velike, a očekivanja iznevjerena. Baveći se raspadom jednog prijateljstva Jackpot postavlja pitanje možemo li se zaista radovati uspjehu naših prijatelja koliko god on bio slučajan? Vjerujemo li zapravo u snagu prijateljstva? Biramo li samo one prijatelje s kojima nam je lakše biti nesretan? Možemo li prijatelje uopće odabrati? I postoji li uopće pravo prijateljstvo?

„Jackpot“ je ujedno i nastavak rada dramatičara Ivora Martinića na vlastitom predlošku u suradnji sa svim sudionicima procesa. Autoironijski preispitujući svoju poziciju autora koji tekst inicijalno pisan za film postavlja u kazalištu, Ivor Martinić bavi se specifičnostima i razlikama filma i kazališta. Ispisujući na sadržajnoj razini priču o odnosu prijateljstva, na formalnoj razini pokušava detektirati što sve čini odnos između onoga što se događa u vremenu između akcije i reza te mehanizma koji to vrijeme okružuje.

U predstavi glume Sanja Milardović, Iva Jerković i Silvio Vovk, dok se na videoprojekcijama pojavljuje i  Ksenija Marinković, dramaturginja je Jelena Kovačić, snimateljica videomaterijala Magdalena Ptiček, snimateljica tona Sunčica Ana Veldić, asistent snimateljice tona Dominik Čović, oblikovatelj svjetla Igor Markić-Nikolac, producenti su Ivor Martinić i Romana Brajša, asistentice produkcije Hana Zrnčić Dim i Dina Tudor, fotografi Karla Jurić i Ivor Martinić, a dizajner je Pavao Kuharić (Verlauf).

Predstava je nastala u koprodukciji Umjetničke organizacije T25 i KunstTeatra uz podršku Ministarstva kulture i medija. Premijera predstave je 17. studenog 2022., a u prodaji su ulaznice za reprizne izvedbe 18. studenog 2022. te 1. i 2. prosinca 2022.!

[izvor informacije KunstTeatar]