Tijekom studenog u Mediteranski plesni centar dolaze umjetnice iz Austrije; koreografkinja Gat Goodovitch Pletzer te plesačice Elda Gallo i Jolyane Langlois u pitoresknom i, u ovo doba godine, mirnom Svetvinčentu nastaviti će rad na novoj predstavi Bliži no što smo ikada bili.

Pri kraju rezidencijalnog boravka, 19.studenog 2022. s početkom od 17 sati, umjetnice će se predstaviti publici prezentacijom spomenutog rada u nastajanju te radionicom Točke susreta.

Foto Mediteranski plesni centar ; Fotografiju ustupio Feniks-magazin.de

Predstava Bliži no što smo ikada bili tematizira međuljudske odnose, prve dojmove i nesigurnosti koje se pritom javljaju. Znate kako je to: stojite negdje sami i odjednom vam se pogledi sretnu sa osobom koju ne poznaješ. U početku je neugodno ili osjetis sram, ali je i uzbudljivo. Znamo li jedno drugo ili me osoba zbunjuje? Često izbjegavamo poglede i zatvaramo se zbog straha slanja pogrešnih signala ili zato što nas čini nesigurnima. Ovdje Elda upoznaje Jolyane i njih dvije pokazuju beskrajni niz početaka.

Koncept i koreografiju potpisuje Gat Goodovitch Pletzer, dramaturginja je Sanja Tropp Frühwald, dok predstavu izvode Elda Gallo I Jolyane Langlois.

Radionica Točke susreta proizlazi iz umjetničkog istraživanja za navedenu predstavu koje se odvijalo tijekom pandemijskog razdoblja; ljudi su se tad počeli, a neki i dalje izbjegavaju pozdravljati se standardnim gestama, a držanje udaljenosti postalo je normalno. Kako se zbližiti? Kako možemo promatrati i razumjeti interakcije? Kako se možemo povezati s osobom kada je polovica lica prekrivena?

Radionica je namijenjena svima iznad 10 godina, izvodit će se na engleskom jeziku, u malim grupama (parovi do kvarteta), a tijekom 90 minuta polaznici će iskusiti razne igre na temu komunikacije, te vježbe kretanja. Cilj radionice je kroz različita iskustva stvoriti nove alate koje će polaznici moći integrirati u svakodnevni život.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i isprobaju različite načine komuniciranja iz različitih kulturnih tradicija te pronađu nove oblike i alternativne načine pristupa drugima, posebice strancima.

Raspored: 19.11.2022.
Radionica Točke susreta 17:00-18:30
Prezentacija predstave Bliži no što smo ikada bili 19:00-19:40
Mediteranski plesni centar, Svetvincenat

Sudjelovanje u programu je besplatno uz opciju preporučene donacije. Prijave za sudjelovanje su obavezne, a primaju se putem info@mediteranskiplesnicentar.hr najkasnije do petka 18.11.2022.

Broj mjesta je ograničen, a u odabiru sudionika uzimat će se u obzir jedino vrijeme slanja prijave.

Facebook event:
https://www.facebook.com/events/1348615819279289

[izvor informacije Mediteranski plesni centar]