Zagreb, 10. studenog 2021. – Premijera nove plesne predstave “Predstava koja nastaje” održat će se 16. studenoga 2022. godine s početkom u 20 sati u TALA PLE(j)S, Radnička cesta 27.

“Predstava koja nastaje” Kreirana je kroz niz rezidencija koje se odvijaju unutar ,različitih lokalnih zajednica, a kroz horizontalno koautorstvo izvođačica i koreografkinja različitih generacija, usmjerenja i iskustava koje generiraju temelje Nomadske Plesne Akademije Hrvatska.

Fotografiju ustupio UPUH.hr

Privremeni kolektiv čine izvođačice i koreografkinje koje u svojoj redovitoj svakodnevnoj praksi djeluju kao pokretačice i važni čimbenici lokalnih plesnih zajednica u kontekstu gradova u kojima djeluju diljem Hrvatske. Okupljene s ciljem zajedničkog umjetničkog istraživanja i kreativnog rada, kroz “Predstavu koja nastaje”, podjednako ispituju, negiraju ali i afirmiraju međusobne različitosti kao snagu u nastajanju zajedništva. Pojam nastajanja, iako višeznačan i kontroverzan u svojoj biti, živo je prisutan i na različite načine usmjerava umjetničke procese te kroz ovaj rad postaje gorivo, tema, metoda i umjetnički postupak.

Dijelovi koje u predstavi mozemo vidjeti kao pojedinačne izvođačice i/ili specifične akcije, pod utjecajem su drugih i utkani su zajedno u akciji unutar koje se stvaraju temelji i jednostavna pravila definirana od strane samog umjetničkog kolektiva.

Rezervacije ulaznica putem maila tala@tala.hr

Donacijom za ulaznicu podržavate novi izvedbeni prostor TALA PLE(j)S i simbolički kupujete svoju stolicu – sav prihod namijenjen je za potrebe opremanja prostora.

Predložena minimalna donacija iznosi 35 kn

PREDSTAVA KOJA NASTAJE

Koreografija i izvedba: Koraljka Begović, Aleksandra Janeva Imfeld, Mia Kevo, Larisa Lipovac Navojec, Nives Soldičić, Melita Spahić Bezjak, Irma Unušić
Dramaturgija: Jasmina Založnik
Glazba: Marin Živković I Hrvoje Jelinčić
Oblikovanje svjetla: Saša Fistrić
Kostimi: NDA CRO uz utjecaj Irme Unušić
Vanjska suradnica: Tamara Curić
Scenografija i grafičko oblikovanje: Hrvoje Jelinčić
Fotografije: Fanni Tutek – Hajnal
Produkcija: Nomadska plesna akademija Hrvatska
Umjetnička voditeljica: Aleksandra Janeva Imfeld

[izvor informacije Plesni centar TALA]