Smiješak
Smile (2022.)
Redatelj: Parker Finn
Glumci: Sosie Bacon, Jessie T. Usher, Kyle Gallner, Robin Weigert, Caitlin Stasey
Žanr: horor
Trajanje: 115 min.
Država: SAD
Distribucija: Blitz

Sadržaj:
Nakon što je bila svjedok bizarnog, traumatičnog događaja u koji je bio umiješan i jedan pacijent, doktorica Rose Cotter pocinje osjećati zastrašujuće pojave koje ne može objasniti. Dok nezamislivi užas počinje obuzimati njezin život, Rose se mora suočiti sa svojom problematičnom prošlošću, kako bi preživjela i pobjegla od zastrašujuće, nove stvarnosti.

Smiješak – Movie Site
Smile – IMDb


Dobra kuća
The Good House (2021.)
Redatelj: Maya Forbes & Wallace Wolodarsky
Glumci: Sigourney Weaver, Kevin Kline, Morena Baccarin
Žanr: komedija
Trajanje: 114 min.
Država: SAD
Distribucija: Blitz

Sadržaj:
Film prati Hildy Good, ljutitu trgovkinju nekretnina i potomku Salemskih vještica, koja voli svoje vino i svoje tajne. Njezin život počinje se rasplitati kada obnovi romansu sa svojom srednoškolskom ljubavi Frankom Getchellom i postane opasno upletena u nepromišljeno ponašanje jedne osobe. Otkrivajući dugo zakopane emocije i obiteljske tajne, Hildy ce se morati obračunati s jedinom osobom koju je desetljećima izbjegavala: samom sobom. Film se temelji bestseler romanu “The Good House” autorice Ann Leary.

Dobra kuća – Movie Site
The Good House – IMDb


Moonage Daydream
Moonage Daydream (2022.)
Redatelj: Brett Morgen
Glumci: David Bowie
Žanr: dokumentarni, glazbeni
Trajanje: 135 min.
Država: Njemačka, SAD
Distribucija: Editus

Sadržaj:

‘Moonage Daydream’ osvjetljava život i genijalnost Davida Bowieja, jednog od najplodnijih i najutjecajnijih umjetnika našeg vremena i prvi je film koji je podržao David Bowie Estate, koji je redatelju omogućio neviđeni pristup njihovoj kolekciji.

Ispričan uzvišenim, kaleidoskopskim slikama, osobnim arhiviranim snimkama, neviđenim izvedbama, te utemeljen glazbom i riječima Davida Bowieja, MOONAGE DAYDREAM poziva publiku da urone u jedinstveni svijet koji je “Bowie”. Godine 2018. Morgenu je dodijeljen pristup bez presedana Bowiejevom arhivu koji obuhvaća cijeli životni materijal, uključujući opsežan katalog neviđenih snimaka i osobnu kolekciju njegove vlastite umjetnosti i poezije. Morgen je proveo četiri godine sklapajući film i još 18 mjeseci dizajnirajući zvučnu kulisu, animacije i paletu boja.

Tijekom svoje karijere, kroz generacije, Bowie nas je učio da su naše razlike naše snage.

Moonage Daydream – Movie Site
Moonage Daydream – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexx, Kino Kinoteka, Art-kino Croatia, Kino Metropolis, IMDb i Moje karte]