Svi romani Karen M. McManus, majstorice trilera za tinejdžere, bili su na prvome mjestu ljestvice bestselera New York Timesa. Prema prvom romanu Lažljivac među nama snimljena je i serija koju možete gledati na Netflixu. Njezin posljednji roman – Najgori dan u životu – finalist je prestižne nagrade British Book Awards u kategoriji najbolje dječje knjige 2022. Romani Karen M. McManus prevedeni su na 43 jezika. Prijevod hrvatskog izdanja potpisuje Andrea Pongrac.

Stigao je i novi hit majstorice trilera za tinejdžere, Karen M. McManus! Troje pripovjedača – Ivy, Mateo i Cal – zajedno pohađaju srednju školu. Krajem osnovne škole bili su najbolji prijatelji, ali sad nemaju mnogo toga zajedničkog. Kad Cal zakasni u školu i naleti na Ivy i Matea, odluče zajedno markirati. Za dobra stara vremena, kao uspomenu na nezaboravno markiranje u osnovnoj školi koje su proglasili najboljim danom u životu. No nisu oni jedini koji su tog dana odlučili izbjeći nastavu.

Kad spaze kolegu iz razreda Briana Boneyja Mahoneyja, koji se čudno ponaša, odluče ga pratiti u napuštenu zgradu i nalete ravno na mjesto ubojstva. Šokirani onim što su vidjeli, u bijegu pred policijom čije ih sirene upozoravaju da vrlo lako mogu postati sumnjivci, iznenađeni medijskom interesom, slobodan se dan pretvara u noćnu moru. Svatko je imao poneki razlog za markiranje tog dana, ali dok pokušavaju otkriti što se dogodilo Brianu, polako se otkrivaju tajne koje su pažljivo skrivali. Zajedno tragaju za odgovorima pa se njihovo prijateljstvo ponovo razvija, ali i dovodi u kušnju.

Karen M. McManus autorica je New York Timesa i međunarodnih bestseler romana za mlade i odrasle. Njezin je rad preveden na 40 jezika širom svijeta. Karen živi u Massachusettsu i magistrirala je novinarstvo na Sveučilištu Northeastern, kojeg uglavnom koristi za pisanje lažnih vijesti za svoje romane.

Informacije o knjizi:

Karen M. McManus
Najgori dan u životu

Prevoditelj Andrea Pongrac
Nakladnik Profil
Uvez Meki uvez
Broj stranica 288
Godina izdanja 2022
Dimenzije 15 x 23
ISBN 978-953-313-895-4

[izvor informacije Profil knjiga]