Slavna i hvaljena, autorica bestselera, a posve nedostupna… tko je doista Maud Dixon?

Florence Darrow želi postati spisateljica. Ispravak: Florence Darrow postat će spisateljica. Nakon što dobije otkaz u jednoj izdavačkoj kući, objeručke prihvaća priliku da postane osobnom pomoćnicom slavne Maud Dixon, autorice bestselera čiji stvarni identitet javnosti nije poznat. Novi posao ima i strogo određene uvjete – potpunu tajnost, život u kući na osami daleko od grada.

Ubrzo su njih dvije u Maroku, istražuju građu i traže nadahnuće za dugo iščekivani drugi roman. Šetnje uz obalu, čudesni zalasci Sunca i dugotrajni večernji razgovori uz viski… ne može bolje, zar ne? Sve dok se Florence ne probudi u bolnici, jedva preživjevši automobilsku nesreću.

Kako se to dogodilo – i gdje je Maud Dixon koja je s njom bila u automobilu? Florence ima dojam da je izigrana, ali… ako Maud više nema, možda Florence naposljetku ipak može ostaviti trag kao spisateljica…

Zabavan i uzbudljiv roman Alexandre Andrews, inspiriran famom oko misteriozne talijanske spisateljice Elene Ferrante, dijelom je psihološki triler na tragu Patricije Highsmith, dijelom priča o ostvarivanju ambicija bez obzira na sve prepreke.

Informacije o knjizi:

Alexandra Andrews
Tko je Maud Dixon?

Uvez: Meki uvez
Izdavač: Profil knjiga d.o.o.
Jezik: Hrvatski jezik
Prijevod: Damir Biličić
ISBN-13: 9789533139166
Dimenzije: 15×23

[izvor informacije Profil knjiga]