Thor: Ljubav i grom 2D & 3D
Thor: Love and Thunder (2022.)
Redatelj: Taika Waititi
Glumci: Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tessa Thompson, Christian Bale, Taika Waititi
Žanr: akcija, avantura
Trajanje: 119 min
Država: SAD
Distribucija: Blitz

Sadržaj:
Thorovo umirovljenje prekida galaktički ubojica poznat kao Gorr the God Butcher (Christian Bale), koji traži istrebljenje bogova. Thor će morati tražiti pomoć kraljice Valkyrie, Korga i bivše djevojke Jane Foster, koja – na Thorovo iznenađenje – neobjašnjivo upravlja njegovim čarobnim maljem, Mjolnirom, jednako kao i on sam. Zajedno se upuštaju u nepoznatu avanturu kako bi otkrili razloge Gorrove osvete i zaustave ga prije nego što bude prekasno. U novom Marvelovom blockbusteru, Thor će se naći na najtežem putovanju do sada – u potrazi za unutarnjim mirom.

Thor: Ljubav i grom – Movie Site
Thor: Love and Thunder – IMDb


1-UP
1Up (2022.)
Redatelj: Kyle Newman
Glumci: Paris Berelc, Ruby Rose, Taylor Zakhar Perez
Žanr: eSport komedija
Trajanje: 100 min
Država: SAD
Distribucija: Blitz

Sadržaj:
Ova neobično zabavna komedija prati V (Paris Berelc), natjecateljicu koja je impresivnim vještinama osvojila stipendiju za fakultet i mjesto u eSport timu u kojem dominiraju muškarci. V nije baš najbolje primljena od strane suigrača. Međutim, igra se nastavlja. Pridružila joj se najbolja prijateljica Sloane (Hari Nef), a pod vodstvom svoje trenerice (Ruby Rose), V i žestoki ženski tim zajedno napreduje do zajedničkog cilja: pobijediti frajere koji im nisu htjeli dali priliku! Paris Berelc, Hari Nef, Taylor Zakhar Perez i Ruby Rose zajedno u nesvakidašnjoj komediji o eSportu i ženskom igračkom timu koji se bori protiv seksističkog “boys club” tima.

1-UP – Movieinsider.com
1Up – IMDb


Bergmanov otok
Bergman Island (2021.)
Redatelj: Mia Hansen-Love
Glumci: Tim Roth, Mia Wasikowska, Vicky Krieps, Anders Danielsen Lie
Žanr: romantična drama
Trajanje: 112 min
Država: Francuska
Distribucija: Discovery Film

Sadržaj:
Par američkih filmaša, Chris (Vicky Krieps) i Tony (Tim Roth) tijekom ljeta se odluče povući na osamu na mistične Farske otoke. U ovoj divljini i prirodnom okruženju koje oduzima dah gdje je slavni redatelj Bergman živio i snimio neke od svojih najslavnijih djela, njih dvoje nadaju se pronaći inspiraciju za svoje nadolazeće filmove. I dok dani koje provode odvojeno lagano prolaze, fascinacija samim otokom kod Chris budi uspomene na njezinu prvu ljubav. Uskoro se tanka linija između realnosti i fikcije sve više zamagljuje, a ovaj par se jedno od drugog sve više udaljava…

Bergmanov otok – Movie Site
Bergman Island – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexx, Kino Kinoteka, Art-kino Croatia, Kino Metropolis i IMDb]

Facebook