ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE POVODOM POČETKA 16. VUKOVAR FILM FESTIVALA! Ukrajinski film u hrvatskoj koprodukciji otvara ovogodišnji filmski festival u Vukovaru!

Danas je u gradskoj vijećnici Grada Vukovara održana konferencija za medije povodom sutrašnjeg svečanog otvorenja šesnaestog izdanja filmskog festivala u Vukovaru. Ovogodišnji se festival održava u razdoblju od pet dana, od srijede 29. lipnja 2022. do nedjelje, 3. srpnja 2022., a na njemu će biti prikazano preko šezdeset najnovijih i najatraktivnijih filmova koji su na raznim festivalima diljem svijeta pobrali hvalospjeve kritike i publike te osvojili razna priznanja i nagrade.

Vizija leptira ; Fotografiju ustupio HAVC

Konferenciji za medije prisustvovali su zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara, gosopdin Filip Sušac, direktor vukovarskog festivala, gospodin Igor Rakonić, direktorica turističke zajednice Grada Vukovara, gospođa Marina Sekulić, pročelnica upravnog odjela za gospodarstvo Grada Vukovara, gospođa Kristina Bilić te umjetnički direktor festivala, gospodin Dean Sinovčić. Svi su oni, na čelu s domaćinima festivala, zamjenikom gradonačelnika i direktorom festivala, pozvali sve Vukovarce, ali i ostale ljubitelje sedme umjetnosti da sljedećih pet dana provedu u društvu dobrih i kvalitetnih filmova kojima će festival biti ispunjen.

Na konferenciji je poseban naglasak stavljen na film otvorenja koji će se prikazati na Agenciji za vodne putove u srijedu, 29. lipnja s početkom u 21 sat. Riječ je, naime, o ukrajinskom hvaljenom i zapaženom filmu “Vizija leptira” redatelja Maksima Nakonečnog koji je, između ostalog, snimljen i u hrvatskoj koprodukciji, točnije u koprodukciji tvrtke 4film. U filmu je glavnu ulogu ostvarila Rita Burkovska koja će ujedno biti i počasnom gošćom samog festivala, a pridružit će joj se i hrvatski glumac Edvin Liverić koji također nastupa u filmu skupa s našom glumicom Darijom Lorenci.

Šesnaesti filmski festival u Vukovaru održat će se na četiri različite lokacije – na terasi Agencije za vodne putove i u CineStaru gdje će publika imati prilike gledati filmove koji se nalaze u službenoj konkurenciji dugometražnog i kratkometražnog igranog odnosno konkurenciji dokumentarnog filma. U Hrvatskom domu Vukovar prikazivat će se najnoviji filmovi francuske kinematografije te kategorija DokuTV s najnovijim i iznimno zanimljivim dokumentarcima. Perivoj dvorca Eltz standardno je rezerviran za najatraktivniji program u sklopu kojeg će se prikazati kategorija “Festivalski hitovi” među kojima će biti prikazani filmovi “Ja sam Zlatan” o jednom od najpoznatijih nogometaša 21. stoljeća Zlatanu Ibrahovimoviću te “Dvostruka prijevara” ovogodišnji dobitnik nagrade za najbolju režiju na filmskom festivalu u Cannesu.

[izvor informacije Vukovar film festival]

Facebook