NOVI #1 U KINIMA ŠIROM SVIJETA OSTVARIO NAJBOLJI VIKEND REZULTAT GODINE

Očekivanja od ekranizacije planetarno popularne serije video igara bila su velika i ako je suditi po prvim rezultatima ovaj avanturistički spektakl sa Tomom Hollandom i Markom Wahlbergom ne samo da ih je u potpunosti ispunio već uvjerljivo i nadmašio. Naime u prvom vikendu prikazivanja u Americi Uncharted je zaradio 51 milijun dolara unatoč prvim projekcijama koje su predviđale otvaranje u rangu 30-ak milijuna dolara. Time je film ostvario najbolje kino otvaranje u 2022. godini i to u najkompetitivnijem kino vikendu nakon dugo vremena.

Fotografiju ustupio CF

‘Uncharted’ je protekli vikend započeo sa prikazivanjem i u većini ostatka svijeta, pa tako i Hrvatskoj. Hrvatska publika pokazala je kako je jednako sklona šarmu Toma Hollanda koji je na valu uspjeha zadnjeg Spider-Mana uskočio u ulogu pustolova Nathana Drakea. U prva četiri dana prikazivanja (17.02.2022. – 20.02.2022.) u domaćim kinima pogledalo ga je 17.530 gledatelja čime je za taj period to uvjerljivo najgledaniji film.

Internacionalno ostvarena zarada iznosi 88 milijuna dolara čime je gledajući globalno tek na startu svoje kino distribucije Uncharted prešao ukupnu zaradu od 139 milijuna dolara! Time će, već sada je sasvim jasno, postati jedan od najprofitabilnijih kino naslova godine. Za nadati se je kako nećemo dugo trebati čekati na najavu nastavka.

U režiji Rubena Fleischera (Venom, Zombieland) u filmu Uncharted upoznajemo Nathana Drakea (Tom Holland) tijekom njegove prvu avanture u potrazi za blagom s dosjetljivim partnerom Victorom “Sullyjem” Sullivanom (Mark Wahlberg). Inspiriran hvaljenom serijom videoigara, ovaj akcijsko-avanturistički spektakl čija se radnja događa širom cijelog svijeta prati Natea i Sullyja dok se upuštaju u opasnu potragu za “najvećim blagom koje nikada nije pronađeno”, također prateći tragove koji bi mogli dovesti do Nateovog davno izgubljenog brata.

Glumačku postavu uz dvoje glavnih protagonista čine i Sophia Ali u ulozi prevrtljive i nepovjerljive Chloe Frazer, Tati Gabrielle u ulozi negativke Jo “Braddock” te Antonio Banderas kao lovac na blago Santiago Moncada.

Uncharted – ekskluzivno u kinima! I u premium 4DX, MX4D i IMAX formatima

Uncharted – IMDb

[izvor informacija Continental film]