Objavom završnog videa cjelokupne kampanje Inkluzija nas spaja koju udruga Filmaktiv i Udruga gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije provode u sklopu projekta Film svima 2021, na današnji dan, 3.12.2021. obilježava se Međunarodni dan osoba s invaliditetom i skreće pozornost na važnost inkluzije za razvoj zdrave društvene zajednice.

Kampanja kroz 12 epizoda na humoran i topao način govori o razumijevanju pojmova inkluzija i inkluzivne kulturne prakse te potiče širu javnost na inkluzivno djelovanje.

Kampanju su izradile kreativna direktorica Dorotea Škrabo, grafička dizajnerica Anja Kralj i voditeljica projekta Maja Ogrizović zahvaljujući podršci Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Rijeke i Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC). Rad Filmaktiva podržava Zaklada Kultura nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Završni video, kao i svih 12 kratkih epizoda kampanje Inkluzija nas spaja  dostupni su na Facebook stranici Film svima, Instagram stranici Film svima, YouTube kanalu i web stranici www.filmsvima.com dok se kroz današnji dan povodom slavljenja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom može pogledati i na video zidovima Turističke zajednice Grada Rijeke i RiInfo centra u centru Rijeke.

Film svima, inkluzivni je program udruge Filmaktiv kojeg od 2016. provodi u suradnji s Udrugom gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije te od 2021. u suradnji s Udrugom slijepih Primorsko-goranske županije. Inkluzivnim programima i projektima u kulturi udruga skreće pozornost na važnost inkluzivnih kulturnih praksi kao i potiče druge aktere na srodno djelovanje.

[izvor informacije Film svima]