Kad šesnaestogodišnja Jenny Lind pred školom nađe svoj bicikl s probušenim gumama, odluči otpješačiti do vile svojih roditelja u obližnjem mjestašcu Forssjö. Njezina kolegica iz škole Eleonor uhodi je i vidi kako vozač tegljača poljske registracije nokautira Jenny i omamljenu je ubaci u svoju prikolicu. Vrijeme prolazi, nestanak tinejdžerice pada u zaborav, a čak se ni njezini roditelji više ne nadaju dobrim vijestima. No pet godina nakon Jennyna nestanka počinju se pojavljivati tijela mladih djevojaka ubijenih na različite okrutne načine. Inspektor Joona Linna jedini posumnja da sva ubojstva nose isti potpis i krši procedure kako bi pokušao pronaći i zaustaviti krvoločnog psihopata skrivenog iza bezazlene maske.

Dvostruki čovjek novi je uzbudljivi triler švedske književne legende poznate kao Lars Kepler. Najprodavaniji roman u Švedskoj 2020., Dvostruki čovjek jednako je napet i nepredvidljiv baš kao i prethodnih sedam romana iz serijala o osebujnom policijskom inspektoru Jooni Linni. Kriminalistička drama koja se čita bez daha dok iščekujemo hoće li ovoga puta dobro pobijediti zlo.

“Osmi nastavak o policijskom detektivu Jooni Linni teče stranicama: pripovijedanje Keplera nevjerojatno je efikasno i zanimljivo. Baš kad čitatelj osjeti da je dovoljno pametan i da je otkrio tko je ubojica, autorski ga dvojac u potpunosti zavara – riječ je o potpuno nevjerojatnom i iznenađujućem obratu.”
Mariestads-Tidningen, Švedska

“Nema dvojbe: dvojac Kepler zna kako sjajno pripovijedati.”
Jyllands-Posten, Danska

“Potrebno je mentalno ronilačko odijelo da brodite ovom krimipričom natopljenom krvlju.”
Berlingske, Danska

“Baš kao i njegovi prethodnici, Dvostruki čovjek silno zaokuplja pažnju čitatelja i stvara napetost. Proza i dijalozi jako su čitki, no nipošto nisu površni. Likovi su složeni, ali ne i komplicirani, a Joona Linna otkriva se nešto više nego prije, kao kad još malo bolje upoznate svog starog prijatelja. Zlo je pak u ovom romanu dosegnulo novu razinu – dvojac Kepler uspio je održati jednaku razinu kao i kod prethodnih sedam romana.”
KULT Magasin, Švedska

“Nalet adrenalina ne da vam da odložite ovu knjigu! Još jedan triler koji napinje živce, s Joonom Linnom u glavnoj ulozi.”
Litteratursiden, Danska

Informacije o knjizi:

Lars Kepler
Dvostruki čovjek

Jezik izvornika: švedski
Prijevod: Lana Momirski
Broj stranica: 480
Datum izdanja: listopad 2021.
ISBN: 978-953358407-2
Naslov izvornika: Spegelmannen
Vrsta uveza: meki
Visina: 225 mm
Težina: 600 g
Cijena: 149,00 kn
Cijena na webu: 134,10 kn

[izvor informacije Fraktura]