Traži se karta više za matematičku predstavu ‘Nula’ Marije Maksimović. Riječki vrtićarci i osnovnoškolci izgleda jako vole matematiku — nova predstava Marije Maksimović, docentice na Odjelu za matematiku Sveučilišta u Rijeci, Nula popunila sve 3 izvedbe.

Marija Maksimović, kreatorica uspješne predstave Male tajne profesorice Šifrice nastavlja popularizirati matematiku i znanost općenito kroz formu lutkarskih predstavi za najmlađe. Ovoga puta na redu je Nula, priča o jednom posebnom broju koji traži svoje mjesto pod suncem. Ova raspjevana edukativna priča uči nas prihvaćanju drugih i samih sebe.

Fotografija preuzeta s portala HRT Radio Rijeka

Premijera Nule, za koju se posljednjih dana tražila karta više, bit će održana u četvrtak, 11.11.2021. u 18 sati u prostoriji 027 Odjela za matematiku Sveučilišta u Rijeci na adresi Radmile Matejčić 2. Već idući dan slijedi izvedba u Brodu na Kupi u suorganizaciji Prirodoslovnog muzeja Grada Rijeke te izvedba u Osnovnoj školi Nikola Tesla u Rijeci.

Predstava se održava zahvaljujući podršci Odjela za kulturu Grada Rijeke i dio je projekta Nula. Uz predstavu, projektom je izrađena i edukativna internet stranica.

Izvedbe će biti održane uz poštivanje važećih epidemioloških smjernica.

Kreatorica i izvođačica: Marija Maksimović
Lutke i scenografija: Igor Malnar

Premijera: 11.11.2021., 18:00, prostorija 027 Odjela za matematiku Sveučilišta u Rijeci, Radmile Matejčić 2

[izvor informacije MO]