Ogroman uspjeh. ‘Venom 2’ nadmašio je uspjeh originala; u hrvatskim ga je kinima u samo četiri dana (14. – 17.10.2021.) pogledalo gotovo 25 tisuća ljudi. Nakon što je u prvom vikendu prikazivanja u Americi zaradio preko 90 milijuna dolara postavivši rekord najboljeg kino otvaranja od početka pandemije, ‘Venom 2’ nastavlja s fenomenalnim rezultatima diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj.

Fotografiju ustupio CF

U kino industriji rijetki su slučajevi kada nastavak neke franšize, ili komercijalno ili po ocjenama kritike/publike, uspije premašiti uspjeh originala. A ‘Venom 2’ uspio je oboje! Koliko je hrvatska publika sklona šarmu ovog anti-junaka pokazala je ovog vikenda pohrlivši u kino dvorane u velikom broju. Samo u prva četiri dana prikazivanja film je pogledalo gotovo 25 tisuća ljudi čime je uvjerljivo zasjeo na prvo mjesto hrvatskog box officea, a zaradom na domaćim kino blagajnama ovaj nastavak nadmašio je čak I uspjeh originala iz 2018. godine!

Ovakav rezultat još je impresivniji kada se uzme u obzir činjenica da je ostvaren u otežanim uvjetima još uvijek aktualne pandemije dok kina rade poštujući aktualne epidemiološke mjere.

Osim po komercijalnom uspjehu, ovaj akcijski SF spektakl uspješniji je i po ocjenama gledatelja. Naime, na jednoj od najpopularnijih i najutjecajnijih filmskih web stranica Rotten Tomatoes, ‘Venom 2’ trenutno drži visokih 84% po ocjenama publike te je i u tom segmentu pokazao premoć nad svojim prethodnikom.

Gledajući globalno ovaj najnoviji nastavak iz Marvelovog svijeta tek na startu svoje kino distribucije prešao je zaradu od 283 milijuna dolara te će sasvim sigurno u konačnici postati jedan od najprofitabilnijih kino naslova od početka pandemije. Stoga je za nadati se kako nećemo dugo trebati čekati na najavu snimanja ‘Venoma 3’.

Inače, ‘Venom 2’ i dalje prati novinara Eddieja Brocka (Tom Hardy) I njegov odnos s Venomom, ali i sa serijskim ubojicom Cletusom Kasadyjem koji uz pomoć svojeg simbiota Carnagea izlazi na slobodu i iza sebe ostavlja destrukciju i kaos epskih razmjera. Sraz između Venoma i Carnagea koji će uslijediti jedan je od najspektakularnijih ikad prikazanih na velikim platnima.

Uz Toma Hardyja, glumačku postavu ovaj put pojačao je prekaljeni majstor zanata Woody Harrelson te Naomie Harris i Michelle Williams, glumice s nominacijama za Oscara, dok je za cjelokupnu filmsku akciju zaslužan redatelj Andy Serkis.

Zanimljivost je i kako je uz Kelly Marcel koautor priče dvojke Venoma sam Tom Hardy, a mnogo je špekulacija među fanovima koga i što možemo očekivati u tzv. end credits sceni (ili scenama) koja obično da naslutiti u kojem smjeru će se kretati daljnja radnja unutar Marvelovog svijeta.

‘Venom 2’ ekskluzivno se prikazuje u kinima i premium kino formatima 3D, 4DX, MX4D i IMAX, a ulaznice su u prodaji.

Venom 2 – Movie Site
Venom: Let There Be Carnage – IMDb

[izvor informacija Continental film]