Uskoro stiže i u Hrvatsku. Rekordno otvaranje ‘Venoma 2’ odlična je vijest za cijelu filmsku industriju. Zarada od čak 90,01 milijuna dolara u SAD-u u prvom vikendu prikazivanja Venoma 2 nisu sjajne samo za Sony, već i za cijelu filmsku industriju.

Fotografiju ustupio CF

Godinu i pol od početka pandemije, publika se napokon vraća u kina i to u brojevima kakve smo posljednji puta vidjeli još 2019. godine. Naime, Venom 2 je u prvom vikendu prikazivanja u SAD-u uprihodovao 90,01 milijuna dolara što je uvjerljivo najbolje otvaranje od početka pandemije. Tu je titulu dosad držao ‘Black Widow’ s kino otvaranjem od 80 milijuna dolara.

Uspjeh filma utoliko je veći što je to otvaranje za čak deset milijuna dolara “jače” od otvaranja prvog ‘Venoma’ koji je na svjetskoj razni 2018. godine u konačnici zaradio vrtoglavih 856 milijuna američkih dolara. Uz uspjeh u SAD-u, ‘Venom 2’ je u Rusiji zaradio 13,8 milijuna dolara i tako postao film s trećim najboljim otvaranjem u toj zemlji.

Ovaj kino hit predvođen Tomom Hardyjem, Woodyjem Harrelsonom, Michalle Williams i Naomie Harris u ostatku svijeta i u Hrvatskoj s prikazivanjem počinje 14. listopada 2021.

Venom: Let There Be Carnage – IMDb

[izvor informacija Continental film]