Pulska filmska tvornica ovog četvrtka, 6. svibnja obilježava 10. godina djelovanja svog Kluba. Proslava počinje u 19 sati Svečanom sjednicom u Kinu Valli prilikom koje će se prikazati pregled filmova Pulske filmske tvornice nastalih u zadnjih 10 godina i uručiti priznanja istaknutim tvorničarima.

U prostorijama Kluba Pulske filmske tvornica u 21 sat izložbu 10. godina Kluba otvorit će Tina Širec-Džodan. Izložbu čine raznolik izbor dokumentacijskih materijala i rekvizita s brojnih snimanja kojima ćemo se prisjetiti petstotinjak realiziranih klupskih programa i projekata.

Otvaranje Kluba Pulske filmske tvornice 2011. – Foto Saša Bestulić ; Fotografiju ustupila PFT-a

Klub Pulske filmske tvornice posvećen je  razvoju, unapređenju i promociji filmskog i video stvaralaštva te filmske umjetnosti općenito, ali i produkciji dokumentarnih, igranih i eksperimentalnih filmova. Koncipiran je tako da privuče, zainteresira i educira sve građane po pitanju filmske umjetnosti te ih u konačnici potakne na autorsko filmsko i video stvaralaštvo.

U njegovu sklopu održavaju se teorijske i praktične edukacije za djecu, mlade i odrasle osobe, cjelogodišnja produkcija članova te programi projekcija i predstavljanja. U okviru klupske produkcije njeguje se kratkometražno autorsko stvaralaštvo građana, umjetnika, kao i sadašnjih i budućih studenata umjetničkih akademija.

Svim programima organiziranim pod njegovim okriljem želi se pretvoriti Pulu u raskrižje filmskog stvaralaštva i edukacije, a Klub u mjesto okupljanja filmskih entuzijasta svih uzrasta koji imaju na raspolaganju svu savjetodavnu, logističku i tehničku podršku za realizaciju autorskih ideja.

Ulaz  na događaje je besplatan i organiziran uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Program Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Grad Pula, Hrvatski audiovizualni centar i Zaklada Kultura nova.

[izvor informacije Pulska filmska tvornica]

Facebook