ZPA GOES ONLINE novi je projekt Zagrebačkoga plesnog ansambla koji za cilj ima učiniti suvremeni ples dostupnim široj publici, ali i osjetljivim skupinama u zajednici, kao i motivirati ih na korištenje plesa i pokreta kao prirodnog impulsa, ali i katalizatora za suočenje s posljedicama dugotrajne izolacije uzrokovanom pandemijom. Projekt se sastoji se od nekoliko formata koje će se provoditi na digitalnim platformama.

Fotografiju ustupio ZPA

Dio projekta koji je već započeo je rađen u formi Radionice plesa i pokreta za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi – štićenike Kuće milosrđa u Majmajoli u Istri pod vodstvom plesnih pedagoginja Petre Chelfi i Ivane Pavlović; iste će voditeljice održati i Radionice pokreta za treću dob u domovima za stare i nemoćne. Korisnici domova moći će sudjelovati i u radionici Otplesat ću ti priču u kojoj će s plesačicama ZPA i dramaturginjom Anjom Pletikosa istraživati vlastite osobne priče kao polazište za stvaranje online plesnog performansa.

ZPA GOES ONLINE uključuje i sadržaj otvoren za širu publiku – kroz program ZPA trenira svakog će ponedjeljka, počevši od 1. ožujka 2021., članice ZPA – Andreja Jandrić, Sintija Kučić, Margareta Firinger, Jovana Zelenović te Gendis Putri Kartini – voditi plesne treninge za sve zainteresirane.

Konačno, kroz program Ispričat ću ti ples zainteresirana će publika moći saznati više o dosadašnjem radu ansambla u formi razgovora pod vodstvom kazališne kritičarke Lidije Zozoli.

[izvor informacije www.zagrebackiplesniansambl.hr]

Facebook