Pula, 02.02.2021. – Na današnjojj konferenciji za medije predstavljena je prva ovogodišnja produkcija INK Gradskog kazališta Pula, LUDILO U DVOJE Eugenea Ionescoa. Medijima se uvodnom riječi obratila Ravnateljica, gospođa Gordana Jeromela Kaić, zatim redatelj i glumac Luka Mihovilović, glumica Lara Živolić te Denis Butorac koji potpisuje fotografiju, naslovnicu knjižice i plakat.

Gotografiju ustupio INK Pula – Foto Denis Butorac

Dramski tekst Eugenea Ionescoa DELIRE A DEUX … A tant qu’on veut, iste godine kad je napisan, 1962., postavljen je u Studio des Champs-Elysee u Parizu. U Hrvatsku stiže desetak godina kasnije i nakon toga postavljen tek u nekoliko kazališta. Na našu scenu, ovaj ogledni primjer teatra apsurda, savršeno se uklopio u kontekst današnjeg vremena i okolnosti u kojima živimo.

Izolacija kao odabir ili kao poštivanje nečijih naredbi? Kolektivna solidarna svijest ili sebičluk? Ludilo u dvoje je potpuni spektakl, komična farsa u kojoj se sve urušava u nelogičnosti i besmislu iz kojeg se isčitava realan, apatičan svijet okrenut prošlosti u kojem živimo bez osjećaja za drugoga i potrebi za preživljavanjem bez ikakvog višeg cilja.

Predstavu je režirao Luka Mihovilović koji igra zajedno s glumicom Larom Živolić.

Premijera predstave je 5. veljače 2021., a neku od repriza:možete pogledati  6., 8., 9. ili 10. veljače 2021. godine.

[izvor informacije INK Pula]

Facebook