Spoštovani,

žal vas moramo obvestiti, da bomo prestavili premiero in ponovitev spletnega prenosa uprizoritve Cement Heinerja Müllerja v režiji Sebastijana Horvata, ki smo ju na velikem odru SNG Drama Ljubljana načrtovali 30. januarja in 2. februarja 2021. Oba prenosa načrtujemo predvidoma v drugi polovici februarja. Točen datum vam bomo sporočili, takoj ko bo to mogoče. Obstoječe e-vstopnice oziroma kode za ogled spletnega prenosa bodo veljale tudi za nova termina premiere in ponovitve.

Fotografiju ustupila SNG Drama – Foto Peter Uhan / SNG Drama Ljubljana

To odločitev smo sprejeli zaradi obvestila o tveganem stiku člana avtorske ekipe z osebo, pozitivno na covid-19. Da bi se izognili vsakršnemu tveganju za vstop virusa v prostore SNG Drama Ljubljana, smo nemudoma sprejeli varnostni ukrep popolne prekinitve zaključnih vaj uprizoritve Cement, izpostavljeni član ekipe pa je v preventivni samoizolaciji.

Vse študije uprizoritev, ki v času epidemije potekajo v Drami, spremlja dosledno spoštovanje ukrepov: stalna uporaba zaščitnih mask in razkuževanje rok in vseh prostorov ter redna testiranja pod zdravniškim nadzorom. Zaradi takojšnjega preventivnega odziva in upoštevanja internega protokola o varnosti bomo kljub zapletu pri študiju Cementa lahko nadaljevali z vajami za prvo slovensko uprizoritev igre Učinek Lucy Prebble v režiji Eve Nine Lampič v Mali drami. S spletnim prenosom jo bomo predstavili 10. in 11. februarja. Prav tako se bodo nadaljevale vaje za krstno uprizoritev dramatizacije romana Figa Gorana Vojnovića v režiji Luke Martina Škofa, ki bi jo želeli občinstvu predstavili v marcu na velikem odru.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vam želimo, da ostanete zdravi.

Vaša Drama


Heiner Müller
CEMENT
Naslov izvirnika: Zement. Nach Gladkow

Prevajalka MOJCA KRANJC
Avtor priredbe in dramaturg MILAN RAMŠAK MARKOVIĆ
Režiser SEBASTIJAN HORVAT
Scenograf in avtor videa IGOR VASILJEV
Kostumografinja BELINDA RADULOVIĆ
Avtor glasbe DRAGO IVANUŠA
Oblikovalec svetlobe ALEKSANDAR ČAVLEK
Lektorica TATJANA STANIČ
Asistentka režiserja NINA RAMŠAK MARKOVIĆ

Igrajo
NATAŠA BARBARA GRAČNER
MARKO MANDIĆ
IGOR SAMOBOR
VANJA PLUT
NEJC CIJAN GARLATTI
GORAZD LOGAR
TIMON ŠTURBEJ
DRAGO IVANUŠA (GLAS)

[izvor informacije SNG Drama Ljubljana]