Roman „Srebrna krila“ švedske spisateljice Camille Läckberg dugo je iščekivan nastavak njezine uspješnice „Zlatni kavez“ – uzbudljive osvetničke drame o izdaji, ispravljanju nepravde i ženskom sestrinstvu – u kojemu je glavni lik snažna žena, nezaboravna Faye. Roman „Zlatni kavez“ postigao je velik međunarodni uspjeh i bio je najprodavanija knjiga u Švedskoj u 2019.

Faye je upravo započela novi život u inozemstvu, a njezina tvrtka Revenge niže velike uspjehe. I baš kad je pomislila da su svi problemi iza nje i da napokon može okrenuti novo poglavlje u svom životu, njezina egzistencija biva ponovno ugrožena. Neposredno prije početka planiranog širenja Revengea u Sjedinjene Države, nad tvrtkom se iznenada nadvije ozbiljna prijetnja, zbog čega se Faye mora vratiti u Stockholm. Faye uz pomoć pomno odabranog tima sposobnih i pouzdanih žena kreće u borbu da spasi ono što je njezino – ali i sebe i svoje bližnje.

O autorici:

Švedska spisateljica Camilla Läckberg (1974.) uspjeh postiže već prvim romanom ‘Ledena princeza’. Knjiga je samo u Švedskoj, zemlji koja ima tek dvostruko više stanovnika od Hrvatske, prodana u pola milijuna primjeraka. Godine 2009. časopis ‘Bookseller’ svrstao je Camillu Läckberg na šesto mjesto ljestvice najčitanijih autora u Europi, odmah iza Stiega Larssona, Stephanie Meyer i Dana Browna. Romani su joj objavljeni u u više od trideset zemalja i prodani u milijunskim nakladama. Camilline knjige postigle su još veću popularnost nakon što je prema njima snimljena TV serija u Švedskoj.

Kritičari i čitatelji nazvali su je ‘švedskom Agathom Christie’ ili ‘švedskom književnom senzacijom’, a Camilla Läckberg osvaja čitatelje i prva mjesta na književnim listama u cijelom svijetu. U njezinim romanima policijska istraga isprepletena je s detaljima iz privatnog života likova, autorica im se uvlači pod kožu i čitatelj na zastrašujući način postaje svjestan da se zločini događaju pokraj nas, među ljudima koje poznajemo, ondje gdje ih najmanje očekujemo.

U seriji romana smještenih u Fjällbacku, u kojima je glavni lik inspektor Patrik Hedström, dosad je objavljeno devet naslova.

Na hrvatskom jeziku, u izdanju V.B.Z.-a do sada su objavljeni naslovi: ‘Propovjednik’, ‘Kamenorezac’, ‘Zlosretnik’, ‘Skriveno dijete’…

Informacije o knjizi:

Camilla Lackberg
Srebrna krila

Izdavač: V.B.Z. d.o.o
Područje: Roman
Uvez: Meki uvez
Kategorije: Akcija, Proza
Jezik: Hrvatski
Biblioteka: Ambrozija
Godina izdanja: 2020
Format: 15,5 x 23,5
Broj stranica: 268
ISBN: 9789535203070

[izvor informacije V.B.Z.]