Queer Zagreb Sezona vas poziva na on-line plesnu predstavu Projekt VENERA slovenske autorice Male Kline u utorak, 15. prosinca 2020.

Predstava, u trajanju od 30 minuta, prenosit će se putem platforme Vimeo (putem poveznice https://vimeo.com/490328270) na web stranici Udruge Domino (www.thisisadominoproject.org) i na društvenim mrežama u razdoblju od 20 do 21 sat.

Fotografija preuzeta s portala Wikipedia.org
Autor Sandro Botticelli – Adjusted levels from File:Sandro Botticelli – La nascita di Venere – Google Art Project.jpg, originally from Google Art Project. Compression Photoshop level 9., Javno vlasništvo, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=22507491

Projekt VENERA bazira se na Botticellijevoj slici Rođenje Venere, koja prikazuje trenutak njezinog izlaska iz morske pjene. Trenutak njezinog rođenja događa se kao rez koji razdvaja nebo i zemlju stvarajući međuprostor u kojem ona nastaje. Jukstipozicionirajući istovremeno dva prisutna svijeta. Ovdje i sada kazališnog susreta kolidira s realnošću slika snova koje se neprestano pojavljuju da bi prekinule, nastanile, izazvale i transformirale dijagramsku sadašnjost trenutka ovdje i sada. Međuprostor je bezgranična kreativnost iz koje se uzdiže mnoštvo formi i uvlači nas u kontemplaciju o njegovoj ljepoti.

Koreografkinja, plesačica, filozofkinja i plesna pedagoginja Mala Kline, koja niz godina živi i radi u Belgiji i Sloveniji, jedno je od najprepoznatljivijih koreografskih imena svoje generacije. Kao vrsnu plesnu umjetnicu s ogromnim koreografskim opusom, Kline krasi metodološki precizno razvijena plesna praksa. Izuzetno bogat i međunarodno priznat, koreografski rad Male Kline od samih je svojih početaka nastao kao rezultat neobičnih scenskih prizora koji odolijevaju pretvaranju plesnog sadržaja u jasan, strukturiran scenski znak, već stvaraju specifične, tečne i snažne atmosfere, složene iz dosljednih i metodološki precizno uspostavljenih koreografskih organizama. Njezin rad predstavlja stalnu praksu prisutnosti, neprestani povratak u stvaralački prostor u kojem snovi na jednoj i ovdje i sada na drugoj strani neprekidno prodiru i obavještavaju jedni druge. Kline često nastupa na inozemnom pozornicama, a nagrađena je nagradama Zlatna ptica, Triton i Ksenija Hribar za koreografiju.

Koncept, koreografija i izvedba: Mala Kline
Dizajn prostora i kostima: Petra Veber
Glazba: David Lang
Oblikovanje svjetla i tehnička direkcija: Jaka Šimenc
Video: Hana Vodeb i Darko Herič
Video sinkronizacija: Omar Ismail
Tehnička podrška: Anže Kreč
Kreativni dijalog: Alenka Vidrih
Fotografija: Urška Boljkovac
Izvršna produkcija: Ajda Kline
Proizvodnja: ELIAS 2069 i Mercedes Klein
Koprodukcija: Centar kulture Španski borci / Zavod EN-KNAP, Platforma 0090 Antwerpen
Podržalo Ministarstvo kulture Slovenije, Grad Ljubljana, Odjel za kulturu

[izvor informacije Domino]

Facebook