1794.
Mickel Cardell ponovno je na dnu. Godinu dana nakon što je s Cecilom Wingeom riješio misterij osakaćenog leša, njegova prijatelja više nema, a jednoruki gradski čuvar zaborav traži u stockholmskim krčmama. Sve dok ga ne pronađe majka čija je kći okrutno ubijena u noći svojega vjenčanja. Kažu da je djevojku rastrgao čopor gladnih vukova, ali u to ne vjeruju ni majka ni Cardell. Je li to čudovišno umorstvo prve bračne noći počinio mladi plemić za kojega se udala? Ili neka mnogo opasnija zvijer?
Vatra i Minotaur, drugi nastavak maestralne povijesne stockholmske noir trilogije Niklasa Natt och Daga, ponovno nas odvodi u Grad među mostovima, iznova susreće s nezaboravnim Mickelom Cardellom i Annom Stinom Knapp, još jednom usisava u usijano, vrveće grotlo 18. stoljeća.
Od malaričnih obala karipske kolonije Svetog Bartolomeja do skrovitih kutaka Stockholma, pred nama se odmotava crvena nit nezamislivih zločina – trag koji vodi u srce mračnog labirinta, do čudovišta koje može pronaći samo onaj koji nema što izgubiti, ili onaj u čijem je srcu preostalo još malo svjetla.
I vatre.
Nakon međunarodnog bestselera Čuvar i vuk nova zvijezda skandinavskog trilera Niklas Natt och Dag u romanu Vatra i Minotaur uspio je nemoguće: napisati još bolji i uzbudljiviji triler – knjigu koja će vas uzdrmati i ostaviti bez daha.

“Potpuno neodoljivo.”
– Malin Persson Giolito

“Niklas Natt och Dag očarat će vas svojim prikazom 18. stoljeća, iznimno moralnom pričom smještenom u duboko amoralan svijet. Ali usred sveg tog mraka postoji drhtavo svjetlo koje nas vodi.”
Gefle Dagblad

Vatra i Minotaur predivan je mizantropski portret patnje u nekadašnjem Stockholmu. Brutalno dobro!”
– BTJ

“Najdopadljiviji su način na koji, gotovo dokumentaristički detaljno, opisuje razdoblje o kojemu piše te – još više – izvrstan stil. Kao kontrapunkt tami s kojom se suočavaju njegovi likovi autor nudi svjetlo koje dopire iz njegove gotovo poetske proze. Na trenutke, među najljepšima koje sam čitao.”
Södermanlands Nyheter

Informacije o knjizi:

Niklas Natt och Dag
Vatra i Minotaur

Naslov izvornika: 1794
Datum hrvatskog izdanja: kolovoz 2020.
Jezik izvornika: švedski
Prijevod: Sandra Ljubas
Broj stranica: 443
ISBN: 978-953358242-9
Vrsta uveza: meki
Visina: 225 mm
Težina: 555 g

[izvor informacije Fraktura]