Prazni čovjek
The Empty Man (2020.)
Redatelj: David Prior
Glumci: James Badge Dale, Marin Ireland, Stephen Root, Ron Canada
Žanr: nadnaravni horor
Trajanje: 137 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Nakon što grupa tinejdžera iz malog gradića na američkom Srednjem zapadu počne misteriozno nestajati, mještani vjeruju da je to djelo urbane legende poznate kao Prazni čovjek. Dok umirovljeni policajac istražuje i pokušava naći smisao u tim pričama, otkriva tajnu skupinu i njihov pokušaj da prizovu stravično, mistično biće. Uskoro će njegov život, ali i životi onih koji su mu bliski, biti u velikoj opasnosti. Nadnaravni horor film temeljen na popularnom Boomovom serijalu Cullena Bunna!

Prazni čovjek – Movie Site
The Empty Man – IMDb


Kućni ljubimci na tajnom zadatku – sink
Pets United (2019.)
Redatelj: Reinhard Klooss
Glumci: Marko Cindrić, Tihana Fraculj, Ronald Žlabur, Marko Torjanac, Alen Šalinović, Janko Popović Volarić
Žanr: animirani
Trajanje: 92 minuta
Država: Njemačka

Sadržaj:
Roger je pas lutalica koji brine o napuštenim životinjama Robo Citya tako što krade hranu od bogatih i donosi je manje bogatim životinjama. Prilikom jedne takve krađe on upozna Belle, bogatu i razmaženu mačku te njih dvoje odmah upadnu u klasičnu pas-mačka svađu. Za to vrijeme roboti preuzimaju Robo City, a u tome im i pomaže gradonačelnik koji želi protjerati sve druge stanovnike grada. Roger i Belle bježeći pred robotima susreću brojne druge životinje koje su vlasnici zaboravili prilikom bijega, te shvaćaju da se unatoč svojim različitostima moraju osloniti jedni na druge kako bi preživjeli. Od autora filma ‘Konferencija životinja’ dolazi nova akcijom nabijena 3D animirana avantura!

Kućni ljubimci na tajnom zadatku – Cinando.com
Pets United – IMDb


Otac
Otac (2020.)
Redatelj: Srđan Golubović
Glumci: Goran Bogdan, Boris Isaković, Nada Šargin, Milica Janevski
Žanr: drama
Trajanje: 119 minuta
Država: Srbija, Francuska, Njemačka, Hrvatska, Slovenija, BiH

Sadržaj:
Gradić u Srbiji. Nikola, nadničar i otac dvoje djece, mora predati djecu socijalnoj službi nakon što su siromaštvo i glad natjerali njegovu ženu na očajnički potez. Dok im ne omogući prikladne uvjete za odrastanje, djeca će biti smještena kod udomitelja. Unatoč Nikolinom trudu i nekoliko žalbi, uprava centra za socijalnu skrb odbija mu vratiti djecu i situacija se čini beznadnom. No kada Nikola otkrije da su lokalne službe možda korumpirane, odlučuje prijeći Srbiju pješice i iznijeti svoj slučaj osobno ministarstvu u Beogradu. Usprkos svim nedaćama, iz ljubavi i očaja, ovaj otac ne želi odustati od pravde i prava da odgaja svoju djecu.

Otac – Movie Site
Otac – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexx, Kino Kinoteka, Art-kino Croatia, Kino Metropolis i IMDb]

Facebook