Draga naša publiko,

stigao nam je i studeni 2020.! U ovom mjesecu očekuje nas još jedna premijera, vraćamo predstave online, sudjelujemo na dvije kazališne manifestacije i pripremamo još mnogo toga! Hvala Vam što ste s nama i veselimo se vidjeti Vas u kazalištu!

Sunce djever i Neva Nevičica ; Fotografiju ustupila Mala scena

Buga / Neva Nevičica i Matej Meštrović čekaju vas u Muzeju grada Zagreba!

Korona-kriza okrenula je naše živote naglavačke i pokrenula nas u novim smjerovima i novim inicijativama u suradnji s Muzejom grada Zagreba.

Naš projekt Mala scena online pokazao je da našu publiku sve više zanima pričanje priča (preko 600 tisuća pregleda!) i kocka je pala! Ivica i Buga, tata i kći, krenuli su u novu avanturu osmišljavanja predstave/priče i režije – online.
Sve je postalo online, zašto ne i režija?
I tako je počelo…

A onda se priči oko slavne bajke Ivane Brlić-Mažuranić „Sunce djever i Neva Nevičica“, nakon trideset godina izbivanja iz Male scene, priključio Matej Meštrović i „odjenuo“ našu Nevu u glazbeno ruho, na samo njemu svojstven način!

Uz čudesnu glazbu i nesvakidašnje rekvizite, svima dobro poznata priča pretvorit će se u uzbudljivu, napetu avanturu u koji gledatelj ima priliku biti junak/junakinja i sudjelovati u radnji.
Našu ćete Nevu, koju priča Buga Marija Šimić, slušati bez daha, nasmijat će vas, uzbuditi, a vjerujemo i promijeniti pogled na čitanje priča.

Premda režirana online, ova je predstava, nakon Sportskog života letećeg Martina 2016. godine i odlaska u Kinu, povratak Ivice Šimića Maloj sceni.

Dođite u Muzej grada Zagreba i jednostavno – uživajte!

„Sunce djever i Neva Nevičica“, predstava za djecu od 8 godina naviše, imat će svoju premijeru 15. studenog u 11 sati u Muzeju grada Zagreba.

Moguće je kupiti ulaznicu samo za predstavu ili skupnu ulaznicu za posjet Muzeju i predstavu.

Predstavu možete pogledati na premijeri, 15. studenog u 11 sati u Muzeju grada Zagreba ili 21. studenog u sklopu manifestacije “Noć kazališta” također u 11 sati. Rezervacija ulaznica moguća je putem linka, a ako želite rezervirati skupnu ulaznicu (Muzej + predstava), rezervacija je moguća e-poštom na info@mala-scena.hr. Veselimo vam se!


Povratak online izvedbi predstava!

Od 14. studenog naše subotnje matineje moći ćete pogledati i putem online prijenosa uživo! Iako su kazališta službeno proglašena mjestima minimalnog rizika, svjesni smo komplicirane situacije te želimo svima omogućiti pristup kazalištu! Ulaznice za streaming možete rezervirati putem maila info@mala-scena.hr preko kojeg ćete dobiti daljnje upute.

Prva predstava koju će biti moguće pogledati i online bit će “Priča o svjetlu” (1,5+) 14. listopada u 10 sati. Zatim slijede predstave “Plačko” 21. listopada u 17 sati (3+) naviše te “Priča o VELIKOM i malom” 28. listopada u 10 sati (1,5+)

Raspored svih predstava u studenom možete pronaći ovdje: http://mala-scena.hr/home/program.aspx

Već je dostupan i raspored predstava u prosincu koje se odvijaju sa Sv. Nikolom ili Djeda Mrazom. S obzirom na ograničen broj mjesta, preporučamo Vam da karte rezervirate već sada i uživate u kombinaciji božićne i kazališne čarolije!


Noć kazališta u Maloj sceni

21. studenog odvija se manifestacija Noć kazališta na kojoj i ove godine sudjeluje kazalište Mala scena i to sa čak tri predstave! Osim već spomenute izvedbe predstave Sunce djever i Neva Nevičica u Muzeju grada Zagreba, možete pogledati i predstavu Plačko Kristine Gavran, koja je nedavno imala svoju vrlo uspješnu premijeru, u 17 sati (3+) te našu uspješnicu Huligan Paška Vukasovića u 18:15 (12+). Obje ove predstave izvode se u kazalištu Mala scena. Karte rezervirajte ili kupite online na www.mala-scena.hr po posebnoj cijeni!

U 20 sati možete pogledati i predstavu Lovci na snove naših partnera i kolega iz umjetničke organizacije LOFT. Namijenjena je svima od 3 do 93 godine, a ulaznice također možete kupiti preko naše web stranice www.mala-scena.hr.


Leptirove pjesme u Koreji!

Naša predstava Leptirove pjesme koja spaja plesnu i opernu umjetnost u dirljivoj priči o rastancima sudjelovat će na World Duo Performing Arts Festivalu u Koreji! Ove godine predstava će biti izvedena online, a veselimo se izvesti ju i uživo u 2021. godini. Predstava će biti prikazana u Seulu između 20. i 22. studenog. Iznimno smo ponosni na ovaj uspjeh i čestitamo cijelom timu predstave!


Online sadržaji

Nakon iznimno praćenih online programa, koje ste pogledali više od pola milijuna puta, i dalje nastavljamo sa čitanjem priča svake nedjelje u jutro na našim društvenim mrežama:
https://www.facebook.com/malascena
https://www.instagram.com/kazalistemalascena/

Sve već pročitane priče možete pronaći i na našem youtube kanalu – https://www.youtube.com/user/MalaScena


Hvala Vam na Vašoj potpori i vjernosti. Vjerujemo da je u ovim vremenima kazalište to koje omogućuje svima dimenziju “normalnosti”, u vremenima kada se čini da je život sveden na preživljavanje, kazalište je tu da obogati naš život i život djece, koja su u ovim vremenima osobito pogođena. Zato nastavljamo stvarati i raditi, i hvala Vam što zbog Vaše potpore i dolazaka u kazalište to i dalje možemo činiti. Kazalište ne samo da je sigurno, već i nužno u ovim vremenima kako ne bismo zapostavili naš unutarnji svijet, kako bismo i dalje njegovali ono što nas čini ljudima. Za vrijeme Domovinskog rata Mala scena putovala je Hrvatskom u logore i izbjegličke kampove sa samo jednom misijom – pomoći djeci da izdrže, da barem malo zaborave, da ostanu djeca i prežive to užasno razdoblje u životu. Iako današnja situacija nije ona ratna, za djecu je i dalje iznimno stresna, a osim toga i ih i izolira od društva i ograničava njihov socijalni, emotivni i kreativni razvoj. Zato smo, opet, ovdje, da pružimo (makar udaljenu) ruku. Da prođemo kroz ovo zajedno. Ostanimo odgovorni i vidimo se u kazalištu!

Zahvaljujemo Ministarstvu kulture i Gradskom uredu za kulturu na kontinuiranoj potpori.

Kazalište Mala scena pridržava se svih preporuka vezanih za Covid-19 virus, pri ulazu svakoj osobi mjeri se temperatura, predviđen je razmak između sjedala od jednog mjesta (po najnovijim preporukama Ministarstva kulture i Stožera od 27. rujna) te molimo publiku da dolaze na predstave s maskama. Također redovno pročišćavamo zrak u svim prostorijama kazališta te možete pronaći dezinficijense na blagajni.

[izvor informacije Mala scena]