Tesla
Tesla (2020.)
Redatelj: Michael Almereyda
Glumci: Ethan Hawke, Kyle MacLachlan, Eve Hewson
Žanr: biografski, drama
Trajanje: 102 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Životna priča čovjeka koji je kako kažu “izmislio 20. stoljeće“ će kronološki pratiti Tesline američke godine, nizanje njegovih ključnih otkrića i sukob s Thomasom Alvom Edisonom. Za Oscara® višestruko nominirani Ethan Hawke u prvom pravom biografskom filmu o Nikoli Tesli, znanstvenom geniju i najvećem izumitelju s ovih prostora.

Tesla – Movie Site
Tesla – IMDb


Jednom davno
Come away (2020.)
Redatelj: Brenda Chapman
Glumci: Angelina Jolie, Gugu Mbatha-Raw, Michael Caine, Derek Jacobi, Anna Chancellor
Žanr: obiteljski, fantazija, avantura
Trajanje: 94 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Prije nego što je Alice otišla u Wonderland i prije nego što je Peter postao Peter Pan bili su brat i sestra. Kada njihov najstariji brat pogiba u tragičnoj nesreći Alice i Peter kreću u misiju spašavanja roditelja od očaja.

Jednom davno – Movie Site
Come away – IMDb


Strelcov
Streltsov (2020.)
Redatelj: Ilya Uchitel
Glumci: Alexander Petrov (II), Stasya Miloslavskaya, Aleksandr Yatsenko
Žanr: biografski, drama, sportski
Trajanje: 100 minuta
Država: Rusija

Sadržaj:
Do svoje dvadesete godine Eduard Strelcov je imao sve o čemu se može sanjati: talent, novac, slavu i ljubav. On je zvijezda u usponu sovjetskog nogometa. Cijela zemlja očekuje pobjedu reprezentacije na predstojećem Svjetskom prvenstvu gdje će se Strelcov suprotstaviti velikom brazilskom nogometašu Peleu. Međutim, neprijatelji sportaša uništavaju njegovu karijeru nekoliko dana prije nego što reprezentacija krene na događaj. Kada se čini da se njegova sportska karijera zauvijek završila, Strelcov mora ponovo ući na teren i dokazati da je pravi prvak koji zaslužuje svačiju ljubav.

Strelcov – Movie Site
Streltsov – IMDb


Undine
Undine (2020.)
Redatelj: Christian Petzold
Glumci: Paula Beer, Franz Rogowski, Maryam Zaree, Jacob Matschenz…
Žanr: Romantična drama
Trajanje: 91 minuta
Država: Njemačka, Francuska

Sadržaj:
Moderna bajka inspirirana mračnim mitom o vodenoj vili koja dušu može zaslužiti tek udajom za čovjeka. U najnovijem ostvarenju popularnog njemačkog redatelja Christiana Petzolda Undine je povjesničarka i urbana mlada žena, zaposlena u muzeju. Kada je njezin ljubavnik Johannes ostavi, Undine se mora pokoriti drevnom mitu: ako je muškarac kojeg voli izda, ona ga mora ubiti i vratiti se u vodu. Ali prije nego što uspije izvršiti svoj naum, za oko će joj zapeti Christoph. U ovoj suvremenoj reinterpretaciji Male sirene, Undine zbacuje sa sebe ulogu odbačene, bespomoćne žene i ponovno se zaljubljuje. Film je premijerno prikazan na Berlinaleu, gdje je Paula Beer nagrađena Srebrnim medvjedom za najbolju glumicu.

Undine – Movie Site
Undine – IMDb


Pokajnik
Honest Thief (2020.)
Redatelj: Mark Williams
Glumci: Liam Neeson, Kate Walsh, Jai Courtney
Žanr: akcija
Trajanje: 99 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Tom Carter je pljačkaš koji je tijekom karijere ukrao 9 milijuna dolara iz nekoliko manjih banaka diljem SAD-a. Bez uhićenja, bez otkrivanja identiteta. Nakon što upozna Annie, Tom želi napustiti posao i početi novi život s voljenom ženom. Naravno da stvari neće ići tako glatko. Dva mlada FBI agenta kojima je dodijeljen njegov slučaj odluče tih 9 milijuna zadržati za sebe, a usput prišiti Tomu ubojstvo njihovog nadređenog. Veliki povratak Liama Neesona u napetoj priči redatelja Marka Williamsa, jednog od autora popularne serije “Ozark”!

Pokajnik – Movie Site
Honest Thief – IMDb

izvor informacija CineStarCineplexx, Kino Kinoteka, Art-kino Croatia, Kino Metropolis i IMDb]

Facebook