Krajem tridesetih godina 20. stoljeća u Španjolskoj bukti građanski rat. Kad Francovi  fašisti sruše vladu, stotine tisuća ljudi daju se u opasan bijeg preko Pireneja i francuske  granice. Trudna mlada udovica Roser povezat će se s vojnim liječnikom Víctorom  Dalmauom, bratom svoje pokojne ljubavi. Moraju se vjenčati da bi preživjeli, iako ni  jedno ni drugo ne želi u taj brak. S još dvije tisuće izbjeglica ukrcat će se na parobrod  Winnipeg, koji je unajmio pjesnik Pablo Neruda, i otisnuti se prema Čileu, ‘dugoj  latici mora, vina i snijega’.

Dok u Europi izbija svjetski rat, prihvaćaju progonstvo i niz tegobnih izazova na  dalekom stranom kontinentu, no nalaze i radost u ustrajnoj nadi u povratak u Španjolsku. Nepokolebljivi Roser i Víctor, svjedoci borbe između slobode i represije koja  je zahvatila cijeli svijet, naposljetku će shvatiti da im je pravi dom mnogo bliže nego  što su mislili. U naponu stvaralačke snage Isabel Allende napisala je ‘Dugu laticu mora’, veličanstven  povijesni roman o nadi, progonstvu i istinskoj pripadnosti.

S više od 74 milijuna prodanih knjiga, romansijerka i feministica Isabel Allende jedan je od najčitanijih svjetskih pisaca. Rođena u Peruu i odrasla u Čileu, među narodnu je slavu stekla već prvim romanom Kuća duhova (1982.). Otad je objavila više  od dvadeset bestselera, koji su poželi zavidan kritički uspjeh. Među njima se ističu  O ljubavi i sjeni, Eva Luna, Kći sudbine, Otok pod morem, Paula i U jeku zime.

Njezina  su djela prevođena na više od četrdeset jezika: zabavna i poučna, prepliću maštovite  priče s povijesnim događajima. Uz književni rad, Isabel Allende aktivno se zauzima za  ljudska prava. Nakon smrti kćeri Paule 1996. u njezino je ime osnovala dobrotvornu  zakladu za potporu ženama diljem svijeta. Primila je petnaest počasnih doktorata i  nagradu za životno djelo PEN-a, a Barack Obama dodijelio joj je Predsjedničku me dalju slobode, najveće civilno odličje SAD-a.

“Jedna od dosad najraskošnijih freski Španjolskoga građanskog rata i jedno od najmoćnijih i najpotresnijih djela u bogatoj karijeri Isabel Allende”,
The New York Times Book Review

“Ovo nije samo roman za nas koji desetljećima zaneseno pratimo opus Isabel Allende,  nego i za čitatelje koji je tek otkrivaju. Kakve li radosti za svakoga tko je prvi put uzima  u ruke: ona zna da su sve priče ljubavne priče i da najljepše ljubavne priče pripovijeda  upravo vrijeme”,
Colum McCann

Informacije o knjizi:

Isabel Allende
Duga latica mora

Originalni naslov: Largo pétalo de mar
Prijevod: Željka Somun
Godina originalnog izdanja: 2019.
Godina hrvatskog izdanja: 2020.
Br. stranica: 310 str.
Uvez: meki
Format: 15,6 x 23,4 cm
ISBN 9789532862508
Cijena: 139.00 kn

[izvor informacije Vuković & Runjić]