Studio za suvremeni ples i Irma Omerzo vas pozivaju na premijerne izvedbe predstave SPEKTAKL 10. i 11.10.2020. u 17:00h

Nova predstava Studija za suvremeni ples “SPEKTAKL”, u koreografiji Irme Omerzo, preispituje nasljeđe ovog najstarijeg hrvatskog plesnog ansambla. No, umjesto klasične hommage predstave, autorica tradiciji Studija pristupa koristeći je za postavljanje pitanja o uvjetima, značenjima i razlozima zajedništva danas, na sceni i izvan nje. Generirajući plesni vokabular iz odabranih fotografija predstava u produkciji Studija, konkretnog plesačkog iskustva izvođačica i masovnih “spektakularnih” koreografija, u ovom radu Omerzo ispituje perspektive unisonog kretanja i mogućnosti njegova dekonstruiranja tragajući za granicama, okvirima i kombinacijama zajedništva. Naslov predstave pritom je istovremeno i referenca na fascinaciju unisonim pokretom u mainstream kulturi, ali i podsjećanje na potencijal koji izvire kao posljedica njegove ustrajnosti. “SPEKTAKL” u tom smislu negira tradicionalne protokole spektakularnosti koja inzistira na uniformnosti, zamjenjujući je pritom isticanjem potencijala bivanja zajedno na načine koji afirmiraju i samostalnost u tom zajedništvu.

Fotografiju ustupio SZSP

Predstava se održava na otvorenom na srednješkolskom igralištu Elipsa.
Točna lokacija: https://www.google.com/maps/@45.8087401,15.964001,17z

Zbog ograničenja broja osoba na predstavi mjesto je potrebno rezervirati putem maila: studio.suvremeni.ples@gmail.com

U slučaju kiše potvrdu održavanja šaljemo e-mailom najkasnije sat vremena prije početka predstave!

Rezerviraj mjesto!

Koreografkinja: Irma Omerzo
Izvode: Ana Mrak, Ana Vnučec, Martina Tomić, Ida Jolić i Tea Maršanić
Asistentica koregrafkinje: Dina Ekštajn
Dramaturginja: Jasna Jasna Žmak
Glazbenik: Stanislav Kovačić
Scenograf: Vanja Magić
Kostimograf: Zdravka Ivandija Kirigin
Fotograf: Jasenko Rasol
Produkcija: Studio za suvremeni ples (SSP)
Producenti: Tena Bošnjaković, Ivan Mrđen
Hvala! Ivana Slunjski, Lovorka Puk Tomić, Ozana Mirković, Edina Pličanić, Tihana Trupeljak Bujanić, Hrvoje Horvat, Andreja Jandrić, Margareta Firinger, Marta Žegura, Ana Kovačić, Silvio Bočić, Igor Ekštajn, Tras kolektiv, Medika, ZKM, TK Građanski.

Predstava se realizira uz potporu Ministarstva kulture i medija, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba i Zaklade Kultura nova

[izvor informacije Studio za suvremeni ples]

Facebook